Τα λόγια, όπως μου ήρθαν από τον Νίκο Κ. ο οποίος μου παραχώρησε τις Κρητικές συνταγές και λέει: ”Αρνί Σφακιανό Γιαχνί ή Τσιγαριαστό, μιλάμε για το απόλυτο Κρητικό πιάτο, αν πετύχει είναι ότι καλύτερο. Προσοχή, τα υλικά πρέπει να είναι Α’ ποιότητας!
Αρνί Σφακιανό Γιαχνί, Τσιγαριαστό
By 2 Ιουλίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
Τρία βασικά υλικά, υπομονή και έχεις το απόλυτο, κρητικό, παραδοσιακό φαγητό που λιώνει στο στόμα!
Προτίμησε να το συνοδεύσεις με χόρτα εποχής ή το μοναδικό σταμναγκάθι!
Υλικά
- 1000 gr. αρνάκι χεράκι ή μπούτι
- 250 ml. ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα λεμόνια
- Φρεσκοκομμένο Πιπέρι
- Αλάτι χοντρό
Οδηγίες
- Κόβουμε το κρέας σε μεσαίου μεγέθους μερίδες.
Στύβουμε τα λεμόνια. - Βάζουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα.
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος. μέσα στην κατσαρόλα και το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το λεμόνι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε όσες ώρες χρειαστεί μέχρι να μαγειρευτεί το αρνάκι! - Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τα υγρά της κατσαρόλα και σωτάρουμε τα χόρτα που επιλέξαμε. Την αλμύρα δεν χρειάζεται να τν βράουμε αλλά αν χρειάζεται να βράσουμε τα χόρτα που θα χρησιμοποιήσουμε, δεν ξεχνάμε να τα στραγγίσουμε καλά!
- Tips
- Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό κατά το βράσιμο, αφήνουμε το αρνάκι να σιγομαγειρευτεί!
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρνάκι ή κατσικάκι.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυρίως πιάτο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο