Αρνί Σφακιανό Γιαχνί, Τσιγαριαστό

2K

Τα λόγια, όπως μου ήρθαν από τον Νίκο Κ. ο οποίος μου παραχώρησε τις Κρητικές συνταγές και λέει: ”Αρνί Σφακιανό Γιαχνί ή Τσιγαριαστό, μιλάμε για το απόλυτο Κρητικό πιάτο, αν πετύχει είναι ότι καλύτερο. Προσοχή, τα υλικά πρέπει να είναι Α’ ποιότητας!

Αρνί Σφακιανό Γιαχνί, Τσιγαριαστό

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 2 Ιουλίου, 2014

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings

Τρία βασικά υλικά, υπομονή και έχεις το απόλυτο, κρητικό, παραδοσιακό φαγητό που λιώνει στο στόμα!
Προτίμησε να το συνοδεύσεις με χόρτα εποχής ή το μοναδικό σταμναγκάθι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το κρέας σε μεσαίου μεγέθους μερίδες.
    Στύβουμε τα λεμόνια.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα.
    Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος. μέσα στην κατσαρόλα και το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει.
    Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το λεμόνι.
    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε όσες ώρες χρειαστεί μέχρι να μαγειρευτεί το αρνάκι!
    Συνταγές για σφακιανό Γιαχνί
  3. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τα υγρά της κατσαρόλα και σωτάρουμε τα χόρτα που επιλέξαμε. Την αλμύρα δεν χρειάζεται να τν βράουμε αλλά αν χρειάζεται να βράσουμε τα χόρτα που θα χρησιμοποιήσουμε, δεν ξεχνάμε να τα στραγγίσουμε καλά! Συνταγή για Κρητικό Αρνί Τσιγαριαστό
  4. Tips
    - Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό κατά το βράσιμο, αφήνουμε το αρνάκι να σιγομαγειρευτεί!
    - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρνάκι ή κατσικάκι.
    Παραδοσιακές Συνταγές Κρήτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close