Πανεύκολη Κρέμα Λεμονιού, χωρίς Αυγά
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 βάζο, 250 gr.
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Αν σας αρέσει το μυρωδάτο άρωμα των λεμονιών και λατρεύετε την κρέμα λεμόνι, σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτή την πανεύκολη και απλή συνταγή!
Μια εξαίσια, βελούδινη, απαλή κρέμα λεμόνι και μάλιστα χωρίς αυγά!
Διαλέξτε μεγάλα λεμόνια, ειδικά αν δεν είναι πολύ ξινά θα πάρετε ένα τέλειο αποτέλεσμα!
Η κρέμα λεμονιού ταιριάζει παντού, σε ψωμί, γλυκά, κέικ, μπισκότα, τάρτες, με γιούρτι, με χαλβά σιμιγδαλένιο, μπορείτε να φτιάξετε μια lemon pie, cheesecake ή να την ανακατέψετε με άγλυκη σαντυγί και να την χρησιμοποιήσετε σαν γέμιση σε τούρτες.
Δοκιμάστε να προσθέσετε μια κουταλιά από αυτή την κρέμα σε γλυκόξινα dressing για σαλάτες, με βάση το λεμόνι αντικαθιστώντας το μέλι.
Υλικά
- 5 μεγάλα λεμόνια ακέρωτα
- 300 gr. ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα λεμόνια από την εξωτερική φλούδα και κρατάμε άθικτη την σάρκα τους.
Κρατάμε από τα λεμόνια 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού.
Πόλτοποιούμε τις σάρκες των λεμονιών, χωρίς να αφαιρέσουμε τα λευκά μέρη που κρατήσαμε στο multi. - Παίρνουμε τα πολτοποιημένα λεμόνια και τα "περνάμε" από τουλπάνι, 2 φορές, πιέζοντας με τα χέρια μας να βγουν όλα τα υγρά των λεμονιών.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υγρό των λεμοινών που θα είμαι περίπου 600 ml. - Προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα.
Αρχίζουμε να βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, αρχίζουμε να ανακατεύουμε συχνά. - Βράζουμε περίπου 15′ λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρευστη η κρέμα.
Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε 2 κουταλιές της σούπας νερό, το προσθέτουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά. - Ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Η κρέμα στην αρχή δείχνει αραιή αλλά μόλις κρυώσει θα πήξει.
Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο