Welsh Cawl (Παραδοσιακό Ουαλικό Στιφάδο με Μοσχάρι)

#mywale Project Μόλις λίγες ημέρες μετά τον ερχομό του Σεπτέμβρη και την επιμονή όλων για ατελείωτο ήλιο και θάλασσα, η πρώτη συνταγή που διάλεξα να μοιραστώ μαζί σας μετά το διάλλειμα των διακοπών προφανώς μοιάζει τόσο παράξενη επιλογή. Ίσως είναι κάπως έτσι αν και η σημερινή μουντή, βροχερή ημέρα ήρθε σαν από θαύμα να “δέσει” …

Κεφτεδάκια από Κοτόπουλο με Πουρέ Πέστο

Κεφτεδάκια από Κοτόπουλο με Πουρέ Πέστο Λίγες μέρες πριν τον Αύγουστο ο βασιλικός έχει φουντώσει και τα καταπράσινα, ζωηρά του φύλλα μου φέρνουν στο μυαλό την νοστιμιά του πέστο! Αυτή η μαγευτική σάλτσα που μια κουταλιά της είναι αρκετή να σε πλημμυρίσει την φρεσκάδα του! Αν δεν έχεις φτιάξει σάλτσα πέστο κάνε το τώρα που …

Κοτόπουλο με Ζυμαρικά Γκρεμολάτα

Η Ιταλική κουζίνα είναι και αυτή μια από τις αγαπημένες μου, η ποικιλία των γεύσεων της και συγκεκριμένα των λιτών γεύσεων που προκύπτουν από ελάχιστα υλικά με πρωταγωνιστή το ελαιόλαδο και τα λαχανικά θεωρώ πως είναι προνόμιό της και ότι καμία άλλη κουζίνα δεν έχει την «ιδιαιτερότητα» αυτή, θα μου πεις τώρα και η Ελληνική …

Αρνί Σφακιανό Γιαχνί, Τσιγαριαστό

Τα λόγια, όπως μου ήρθαν από τον Νίκο Κ. ο οποίος μου παραχώρησε τις Κρητικές συνταγές και λέει: ”Αρνί Σφακιανό Γιαχνί ή Τσιγαριαστό, μιλάμε για το απόλυτο Κρητικό πιάτο, αν πετύχει είναι ότι καλύτερο. Προσοχή, τα υλικά πρέπει να είναι Α’ ποιότητας!

Βατικιώτικα Γιαχνί Κρεμμύδια

Τα Βατικιώτικα κρεμμύδια γιαχνί είναι ένα παραδοσιακό, λαδερό φαγητό με βατικιώτικα κρεμμύδια από την Λακωνία, την γη παραγωγής των κρεμμυδιών αυτών, όπου γίνονται προσπάθειες από τοπικούς φορείς να χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π. προϊόν!

Τσιλίχουρδα, η Μαγειρίτσα από την Κέρκυρα

Η ημέρα για το μεγάλο  φαγοπότι πλησιάζει! Το Ελληνικό Πασχαλινό τραπέζι όπου και να το ψάξεις δεν θα το βρεις! Βέβαια το “φλέρτ” με τα λατρεμένα Πασχαλινά εδέσματα ξεκινάει από την στιγμή που βάφεις τα αυγά, πλάθεις τα τσουρέκια και ψήνεις τα κουλουράκια που οι μυρωδιές σου “καρφώνται” και αν νηστεύεις “περνάς” ένα μικρό μαρτύριο …

Τσουχτή

Η τσουχτή,το απόλυτο ελληνικό comfort food με μανιάτικη καταγωγή, η μανιάτικη τσουχτή κανονικά φτιάχνεται με χοντρό μακαρόνι, αλλά και με όποιο άλλο ζυμαρικό σου αρέσει! Εκείνη την ημέρα συναντηθήκαμε με την Wonderfoodland να μαγειρέψουμε χωρίς κάποια απόφαση και “σχέδιο”, επιλεγμένο υλικό δεν υπήρχε όπως και περιττές σκέψεις για να το αναζητήσουμε επίσης… Είχαμε καιρό να …

Μπακαλιάρος με Πατάτες, Ντομάτα και Μπαχαρικά στην Κατσαρόλα

Ο μπακαλιάρος, αυτό το αγαπημένο ψάρι! Μπορεί σαν τον μπακαλιάρο τον τηγανητό, στο τραγανό του κουρκούτι και την σκορδαλιά του στο πλάι, να μην συγκρίνεται τίποτα… Αν όμως για κάποιο λόγο θέλεις κάτι διαφορετικό, η συνταγή αυτή συνδυάζει την νοστιμιά με τον μπακαλιάρο άψογα! Μην διστάσεις απέναντι σε κάποιο μπαχαρικό και θα με θυμηθείς!

Σπαγγέτι με Κυδώνια και Ταραμά

Δοκίμασε αυτή την μακαρονάδα μεμε Κυδώνια και Ταραμά είτε νηστεύετε είτε όχι δεν έχει σημασία γιατί αυτή η πεντανόστιμη, λιτή μακαρονάδα, ειδικά αν τρώτε τα θαλασσινά όστρακοειδή είναι υπέροχη επιλογή!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close