Τσουχτή

968

Η τσουχτή,το απόλυτο ελληνικό comfort food με μανιάτικη καταγωγή, η μανιάτικη τσουχτή κανονικά φτιάχνεται με χοντρό μακαρόνι, αλλά και με όποιο άλλο ζυμαρικό σου αρέσει!

Εκείνη την ημέρα συναντηθήκαμε με την Wonderfoodland να μαγειρέψουμε χωρίς κάποια απόφαση και “σχέδιο”, επιλεγμένο υλικό δεν υπήρχε όπως και περιττές σκέψεις για να το αναζητήσουμε επίσης… Είχαμε καιρό να συναντηθούμε τόσα πολλά να πούμε και απλά θέλαμε να μαγειρέψουμε μαζί!

Και στις δυό μας αρέσει το comfort food μόνο αυτό είχαμε κατά νου… πως και τι άγνωστο, η κουβέντα μας συνεπήρε όταν ήρθε η ώρα της άμεσης πείνας , θυμήθηκα εκείνη την απέριττη μακαρονάδα της Μάνης, την τσουχτή!

Δεν το πολυσκεφτήκαμε γιατί λατρεύουμε τα μακαρόνια, τα υλικά υπήρχαν και ξεκινήσαμε!

Και σε 12 λεπτά νιώθαμε την πείνα μας να “απαλύνει”, αυγά ζουμερά  ξεχύνονταν επάνω στην “ταπεινή” μακαρονάδα… Πόσο νοστιμιά, πόση γεύση επιτέλους σου δίνουν τρία υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας;

Όσο η Άρτεμις έτρωγε την τσουχτή, της έξηγούσα τα της τσουχτής και μοιραζόταν την “απροσεξία” της με την Maggie που της άρπαξε το αυγό!


Μανιάτικη Τσουχτή

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 8 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά

500 gr. μακαρόνια
250 γρ. σκληρή μυζήθρα
30 ml. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
4 μεγάλα αυγά
Θαλασσινό Αλάτι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των αυγών
30 ml. ελαιόλαδο
Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
Θαλασσινό Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

[dropcap type=”1″]1[/dropcap]
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν, προσθέτουμε τη μυζήθρα τριμμένη, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και περιχύνουμε τα μακαρόνια.

[dropcap type=”1″]2[/dropcap]
Τηγανίζουμε τα αυγά στο ελαιόλαδο με φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι κρατώντας τον κρόκο μελάτο.

Σερβίρουμε στο κάθε πιάτο, μακαρόνια και επάνω τοποθετούμε ένα αυγό από πάνω και επιπλέον φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι και μυζήθρα τριμμένη.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ζυμαρικό μας αρέσει αρκεί να μην είναι μικρό σχήμα
– Αν μας αρέσει βάζουμε δύο αυγά σε κάθε μερίδα ζυμαρικού

Αν θέλεις να δεις και άλλες εύκολες μακαρονάδες δες ΕΔΩ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close