Ο μπακαλιάρος, αυτό το αγαπημένο ψάρι!
Μπορεί σαν τον μπακαλιάρο τον τηγανητό, στο τραγανό του κουρκούτι και την σκορδαλιά του στο πλάι, να μην συγκρίνεται τίποτα…
Αν όμως για κάποιο λόγο θέλεις κάτι διαφορετικό, η συνταγή αυτή συνδυάζει την νοστιμιά με τον μπακαλιάρο άψογα!
Μην διστάσεις απέναντι σε κάποιο μπαχαρικό και θα με θυμηθείς!
Μπακαλιάρος με Πατάτες, Ντομάτα και Μπαχαρικά στην Κατσαρόλα

By 24 Μαρτίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 5 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Ο μπακαλιάρος, αυτό το αγαπημένο ψάρι! Μπορεί σαν τον μπακαλιάρο τον …
Υλικά
- 5 μερίδες φιλέτο μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
- 1200 gr. πατάτες
- 2 πορτοκάλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 μοσχοκάρφια
- 3-4 σπόρους καρδάμωμο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκους πιπέρι
- Ίνες Κρόκου Κοζάνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες μαύρες
- 1 φύλλο δάφνης
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
- Καθαρίζουμε τα σκόρδα, τα κόβουμε σε φέτες και θρυμματίζουμε τα μπαχαρικά εκτός από τον κρόκο Κοζάνης.
Στύβουμε το πορτοκάλι. - Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα και τις πατάτες.
- Ακουμπάμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε μέτρια κομμάτια επάνω στις πατάτες.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το μείγμα των μπαχαρικών και το σαφράν.
Προσθέτουμε την δάφνη. Περιχύνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού, στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ και την ζάχαρη. - Προσθέτουμε περίπου 1 φλυτζάνι νερό, τις σταφίδες και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυρίως πιάτο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
Μου έχει σπάσει τη μύτη….
Σουπερ συνταγη και σιγουρα μια διαφορετικη προταση απο τα συνηθισμενα!