Αυτές οι μελιτζάνες να δεις που θα γίνουν το αγαπημένο σου φαγητό όλο το καλοκαίρι!
Μελιτζάνες Γιαχνί με Μπαχαρικά, Κόλιανδρο και Γιαούρτι
By 5 Ιουνίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Τα λαχανικά γιαχνί είναι ένας συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος, το μυστικό για πετυχημένο γιαχνί είναι να μελώσει σωστά η σάλτσα!
Οι μελιτζάνες αυτές λοιπόν σιγοβράσαν σε φρέσκια ντομάτα με μπόλικο κρεμμύδι και ένας "λόχος" μπαχαρικά τις αγκάλιασαν, εγώ προσωπικά τις μελιτάνες τις τρώω μόνο σε άλλες εκδοχές αλλά ορκίζομαι στην νοστιμιά του φαγητού αυτού οτι θα τις φτιάχνω μέχρι και την τελευταία μελιτζάνα του Φθινοπώρου!
Μην ξεχάσετε να τις σερβίρετε με 1 κουταλιά δροσερό γιαούρτι και φρέσκο κόλιανδρο!
Υλικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντερ τριμμένο
- 3 ντομάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 10 ίνες κρόκο Κοζάνης
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 3 κάψες καρδάμωμο
- Ελάχιστο γαρίφαλο
- 1½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
- Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
- Φρέσκο κόλιανδρο
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι και τις σκελύδες σκόρδου.
Σπάμε το καρδάμωμο στο γουδί - Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις πολτοποιούμε.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους μετρίου μεγέθους. - Σε μια κατσαρόλα πλατιά βάζουμε το σησαμέλαιο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, το τζίντζερ, την ζάχαρη, αλατοπίπερο και 250 ml. ζεστό νερό. - Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει η σάλτσα, λίγο πριν αποσύρουμε προσθέτουμε το γιαούρτι και τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
- Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο κόλιανδρο και γιαούρτι.
- Tips
- 'Οποια μπαχαρικό δεν μας αρέσει ή δεν έχουμε το παραλείπουμε.
- Προτιμήστε το σησαμέλαιο καθώς ταιριάζει υπέροχα γευστικά με το φαγητό αν δεν έχετε αντικαταστήστε το με ελαιόλαδο.
- Το φαγητό πρέπει να βγάζει γλυκύτητα γι' αυτό δοκιμάστε και διορθώστε ισορροπώντας την γεύση με το αλάτι.
- Αν δεν σας αρέσει ο φρέσκος κόλιανδρος χρησιμοποιήστε μαϊντανό.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυρίως πιάτο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο