Μπιάνκο Κέρκυρας, Παραδοσιακό Λεμονάτο Ψάρι

Το Μπιάνκο Κέρκυρας είναι η πιο νόστιμη, λιτή συνταγή ουσιαστικά για λεμονάτο ψάρι! Στην Κέρκυρα προτιμούσαν και προφανώς προτιμούν το στακοφίσι, δηλαδή τον αποξηραμένο, στεγνό μπακαλιάρο! Οι Βενετσιάνικες επιρροές στην παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας διακρίνονται περισσότερο στο όνομα αυτού φαγητού παρά στον τύπο του, καθώς στην ουσία πρόκειται για μια Μεσογειακή, τυπική συνταγή για λεμονάτο …

Ρέβες με πορτοκάλι και εστραγκόν

Ρέβες ή γογγύλια με πορτοκάλι και εστραγκόν στον φούρνο, μια πεντανόστιμη εναλλακτική πρόταση για να συνοδεύσετε τα κυρίως πιάτα με κρέας ή ψάρι, επίσης τρώγονται και σαν σαλάτα ζεστή!  Ρέβες με Πορτοκάλι και Εστραγκόν Υλικά 600 gr. ρέβες 1 πορτοκάλι 3-4 κεδροκούκουτσα 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Φρεσκοτριμμένο πιπέρι …

Λαδένια Κιμώλου

Αν έχετε βρεθεί στην Κίμωλο σίγουρα θα γνωρίζετε τη λαδένια, την “αρχαιότερη” πίτσα! Μια εύκολη συνταγή για ψωμί, το οποίο οι ντόπιοι νοστιμίζουν μόνο με ντομάτα και κρεμμύδι και πολύ ελαιόλαδο, γι΄αυτό και την ονόμασαν λαδένια! Η λαδένια Κιμώλου είναι μια λιτή και υπέροχη τοπική συνταγή σαν το πανεμόμορφο νησί της Κιμώλου και την ετοίμασα …

Ψητός Χοιρινός Λαιμός με Μυρωδικά

Θέλετε να γευτείτε τον πιο τέλειο, μαλακό, τρυφερό, ζουμερό χορινό λαιμό; Ο υπέροχος χοιρινός λαιμός, δοκιμάστε αυτό τον τρόπο μαγειρέματος και θα απολαύσετε τον πιο νόστιμο χοιρινό που γευτήκατε ποτέ!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close