Δοκιμάστε την ανεπιφύλακτα την γλιστρίδα στην σαλάτα σας, σίγουρα θα σας κερδίσει τις εντυπώσεις!
Σερβίρεται και σαν ορεκτικό,ταιριάζει άψογα με θαλασσινά και ψάρια!
Ζεστή Σαλάτα με Μελιτζάνες, Ντομάτες και Γλιστρίδα Recipe

By 17 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins
Δοκιμάστε την ανεπιφύλακτα την γλιστρίδα στην σαλάτα σας, σίγουρα θα σας …
Υλικά
- 1 μεγάλη μελιτζάνες φλάσκες
- 4 ντομάτες
- 1 ματσάκι γλιστρίδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας λευκό μπαλσάμικο
- Πιπέρι γλυκό
- Θυμάρι
- Ελαιόλαδο
- Χοντρό αλάτι
Οδηγίες
- Κόβουμε την μελιτζάνα σε κύβους, την τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, αλατίζουμε ραντίζουμε με ελαιόλαδο,
προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά.
- Κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα τις τοποθετούμε σε ένα ένα αντικολλητικό ταψί και αυτές, ραντίζουμε με ελαιόλαδο,
με την ζάχαρη, τον βασιλικό, το θυμάρι και τις ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά.
- Σε μία ρηχή πιατέλα τοποθετούμε τους κύβους της μελιτζάνας,αφαιρώντας την σκελίδα του σκόρδου.
Τοποθετούμε γύρω τις ντομάτες στραγγίζοντάς από τα υγρά που θα έχουν βγάλει.
Επίσης τις τρυφερές κορυφές της γλιστρίδα και το κρεμμύδι σε φέτες. - Στο blender βάζουμε τα υγρά από τις ντομάτες που ψήσαμε, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρασί, 2 κουταλιές μπαλσάμικο,πιπέρι και χτυπάμε καλά και περιχύνουμε την σαλάτα.
Σερβίρεται ζεστή.