Rosolli, Χριστουγεννιάτικη Φινλανδική Σαλάτα
By 25 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5-6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Το Rosolli (ροσόλι) είναι μια καταπληκτική, πανεύκολη Φινλανδική σαλάτα, εκτός από νοστιμότατη έχει και εξαιρετική εμφάνιση!
Η σαλάτα αυτή είναι ιδανική και για την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων!
Υλικά
- 3 μεγάλους βολβούς παντζάρια
- 4 καρότα
- 2 πατάτες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χοντρό αλάτι
Οδηγίες
- Κόβουμε τα λαχανικά σε ομοιόμορφους κύβους και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό ή στον ατμό κρατώντας τα τραγανά.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα λαχανικά ζεστά, πρώτα τις πατάτες και προσθέτουμε τα παντζάρια. - Προσθέτουμε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφού ανακατέψουμε ελαφρά το ελαιόλαδο με το ξύσι, περιχύνουμε την σαλάτα.
Αφήνουμε την σαλάτα 1 ώρα, σκεπασμένη ώστε το παντζάρι να βγάλει τα υγρά του και να χρωματίσει τις πατάτες!. - Πριν σερβίρουμε την σαλάτα προσθέτουμε επιπλέον ψιλοκομμένο κρεμμύδι!
Η σαλάτα αυτή είναι και ιδανικό συνοδευτικό για ψάρια αλλά και ψητό κρέας!