Αλμυρά Ρολά Ολικής με Πέστο και Λιαστή Ντομάτα, μια εύκολη συνταγή για αλμυρά ρολά, αφράτα ψωμάκια, με υπέροχα, καλοκαιρινά υλικά.
Μυρωδάτα και πεντανόστιμα, κατάλληλα για όλες τις ώρες!
Αλμυρά Ρολά Ολικής με Πέστο και Λιαστή Ντομάτα Recipe
By 19 Ιουνίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (12 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 1 hr 40 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 10 mins
Αλμυρά Ρολά Ολικής με Πέστο και Λιαστή Ντομάτα, μια εύκολη συνταγή για …
Υλικά
- > ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- 280 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 gr. αλεύρι ολικής άλεσης
- 280 ml. γάλα
- 80 gr. βούτυρο
- 10 gr. μαγιά νωπή
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
- > ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
- 80 ml. σάλτσα πέστο
- 5-6 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- 2-3 λιαστές ντομάτες
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- > ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
- Σουσάμι μαύρο ή λευκό
- Παπαρουνόσπορο
- Χοντρό αλάτι
Οδηγίες
- Η ζύμη.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και διαλύουμε μέσα την μαγιά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο. - Κοσκινίζουμε τα άλευρα, την σκόνη σκόρδου και το αλάτι σε ένα μπώλ.
- Κάνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο, ελαφρά λιωμένο και το μείγμα μαγιάς που ετοιμάσαμε.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια ελαστική, μαλακή ζύμη, που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ανάλογα επιπλέον γάλα ή αλεύρι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την ζύμη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά. - Σε ένα μπωλ αναμειγύουμε την παρμεζάνα τριμμένη, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το κουουνάρι και όσο φρεσκοτριμμένο πιπέρι θέλετε!
- Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο, ζυμώνουμε ελαφρά και ανοίγουμε σε ένα χοντρό ορθογώνιο φύλλο, με την βοήθεια ενός πλάστη, περίπου 1-1½ εκατοστά.
- Απλώνουμε με πινέλο στην επιφάνεια του φύλλου την σάλτσα πέστο.
- Πασπαλίζουμε με το μείγμα παρμεζάνας όλη την επιφάνεια.
- Τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό και την χωρίζουμε σε 12 ισόποσα κομμάτια και τοποθετούμε σε ατομικές θήκες ή σε φορμάκια για cupcakes.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο και χοντρό αλάτι..
Αφήνουμε τα ρολά 40 λεπτά να διπλασιάσουν τον όγκο τους και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου . - Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180°C Κελσίου
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Μεσογειακή
- ΤΥΠΟΣ: Σνακ
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
Πολύ-πολύ ωραία ιδέα Εύα. Και σε κάθε παραλλαγή που δίνεις το αποτέλεσμα θα είναι άκρως γευστικό πιστεύω.
Ευχαριστώ Πηνελόπη μου!!
Οχι οτι θέλω να ευλογήσω τα γένια μου.. που λένε, αλλά ήταν εξαιρετικός συνδιασμός!
Φιλιά πολλά!
Αν δεν θέλουμε να βάλουμε πέστο,θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε με σάλτσα ντομάτα?
Φυσικά, ό,τι σάλτσα θέλετε!
Φυσικά βάλτε όποια σάλτσα σας αρέσει!
Αν δεν θέλουμε να βάλουμε πέστο,θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε με σάλτσα ντομάτα?