Αρχική 2014

Αρχείο

Πάει πολύς καιρό που φλερτάρω με αυτή την μανέστρα και ήρθε η ώρα της! Παραδοσιακό φαγητό από την Κέρκυρα με Βενετσιάνικες επιρροές, μανέστρα collu pimpiri - Κολοπίμπιρι σημαίνει με πιπέρι, γιατί αυτή η απλή συνταγή έχει σαν κύριο συστατικό το...
Αν σας αρέσουν οι μαρμελάδες θα πρέπει να γευτείτε αυτή την υπέροχη, χειμωνιάτικη μαρμελάδα με μήλο αρωματισμένη με τζίντζερ και κανέλα! Λόγω της φυσικής πηκτίνης που περιέχει το μήλο το δέσιμο και η υφή της είναι καταπληκτική! Χρησιμοποιήστε την σε γλυκά,...
Ναξιώτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς, με υπέροχη γεύση από θυμαρίσιο μέλι, το οποίο κάνει και την διαφορά στην συνταγή, αφού η Νάξος παράγει από τα καλύτερα θυμαρίσια μέλια! Προσθέστε άφθονους ξηρούς καρπούς, καβουρδίστε με υπομονή το σιμιγδάλι και αρωματίστε με λεμόνι!
Τι πιο ωραίο από ένα αρωματικό και ζεστό κόκκινο κρασί για τις Χριστουγεννιάτικες ημέρες! Ένας υπέροχος τρόπος για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας ή απλά να το απολαύσετε όλο το χειμώνα!
Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το Χουνκιάρ Μπεγιεντί! Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας όπως μαγειρεύτηκε όπως "αρέσει στον σουλτάνο" όχι τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή... μιλάμε για μια άλλη ιστορία, βγαλμένη από την κουζίνα...
Ο απίθανος και αγαπημένος μουσακάς! Ποιος δεν γνωρίζει και δεν έχει δοκιμάσει τον μουσακά, το πιο γνωστό πιάτο της Ελληνικής Κουζίνας! Ο μουσακάς δεν είναι αμιγώς ελλληνική συνταγή, αλλά τούρκικη βέβαια μόνο το όνομα είναι ίδιο μιας και η τούρκικη συνταγή...
47,047Follow meFollow me
17,403Follow meFollow me
4,074Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe