Χουνκιάρ Μπεγιεντί, Κρέας Κοκκινιστό με Πουρέ Μελιτζάνας

1.6K

Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το Χουνκιάρ Μπεγιεντί!
Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας όπως μαγειρεύτηκε όπως “αρέσει στον σουλτάνο” όχι τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή… μιλάμε για μια άλλη ιστορία, βγαλμένη από την κουζίνα του παλατιού του Μουράτ!
To φαγητό αυτό παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων με ελάχιστες παραλλαγές περισσότερο στην επιλογή του κρέατος ή τα μπαχαρικά!

Χουνκιάρ Μπεγιεντί, Κρέας Κοκκινιστό με Πουρέ Μελιτζάνας Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 5 Ιουνίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 hr 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 40 mins

Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Για το κοκκινιστό.
    Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τις ντομάτες.
    Βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, κατόπιν σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό και προσθέτουμε σταδιακά το κρέας (σε 3 μέρη).
    Σωτάρουμε το κρέας καλά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη και τον ζωμό ζεστό.
    Σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Για τον πουρέ μελιτζάνας.
    Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία.
    Τις ψήνουμε σε γκρίλ ή γκάζι μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά και να στεγνώσουν. Ξεφλουδίζουμε και τις τοποθετούμε μέσα σε νερό, όπου προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
    Στίβουμε τις μελιτζάνες και τις πολτοποιούμε.
    Προσθέτουμε τον πολτό στην κρέμα.
    Τοποθετούμε και πάλι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μερικά λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις κάψει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας ασταμάτητα μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
    Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
    Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το τυρί.
  4. Σερβίρουμε τον πουρέ μελιτζάνας με το κοκκινιστό και περιχύνουμε με σάλτσα.
    Πασπαλίζουμε με κασκαβάλι τριμμένο και αν θέλετε κουκουνάρι ή μαϊντανο ψιλοκομμένο!


Join the Conversation

  1. Φανταζομαι να ειναι νοστιμοτατο, θα δοκιμασω να το μαγειρεψω τη Κυριακη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close