Ναξιώτικος Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

8905
0

Ναξιώτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς, με υπέροχη γεύση από θυμαρίσιο μέλι, το οποίο κάνει και την διαφορά στην συνταγή, αφού η Νάξος παράγει από τα καλύτερα θυμαρίσια μέλια!

Προσθέστε άφθονους ξηρούς καρπούς, καβουρδίστε με υπομονή το σιμιγδάλι και αρωματίστε με λεμόνι!

Ναξιώτικος Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: October 25, 2013

  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins

Ναξιώτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς, με υπέροχη γεύση από θυμαρίσιο μέλι, το …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Το σιρόπι
    Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
    Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
    Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και κρατάμε το σιρόπι ζεστό.
  2. Ο χαλβάς
    Σε μιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να κάψει.
    Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τους ξηρούς καρπούς και καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ωραίο καφέ χρώμα το σιμιγδάλι.
  3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι καυτό, σε μια δόση.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μείγμα θα αρχίζει να κοχλάζει ασταμάτητα, έχετε δίπλα το καπάκι της κατσαρόλας και σκεπάστε την!
    Αφήστε την σκεπασμένη μερικά δευτερόλεπτα και μετά ανακατέψτε το χαλβά μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
    Ρίχνουμε τον χαλβά σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
    Σερβίρουμε με άφθονη κανέλα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.