Ναξιώτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς, με υπέροχη γεύση από θυμαρίσιο μέλι, το οποίο κάνει και την διαφορά στην συνταγή, αφού η Νάξος παράγει από τα καλύτερα θυμαρίσια μέλια!
Προσθέστε άφθονους ξηρούς καρπούς, καβουρδίστε με υπομονή το σιμιγδάλι και αρωματίστε με λεμόνι!
Ναξιώτικος Σιμιγδαλένιος Χαλβάς
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
Ναξιώτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς, με υπέροχη γεύση από θυμαρίσιο μέλι, το …
Υλικά
- > Για τον Χαλβά
- 350 gr. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 ml. αραβοσιτέλαιο
- 1 φλυτζάνι διάφορους ξηρούς καρπούς
- > Για το Σιρόπι
- 1250 ml. νερό
- 400 gr. ζάχαρη
- 250 gr. μέλι θυμαρίσιο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 6-7 μοσχοκάρφια
Οδηγίες
- Το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και κρατάμε το σιρόπι ζεστό. - Ο χαλβάς
Σε μιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να κάψει.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τους ξηρούς καρπούς και καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ωραίο καφέ χρώμα το σιμιγδάλι. - Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι καυτό, σε μια δόση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μείγμα θα αρχίζει να κοχλάζει ασταμάτητα, έχετε δίπλα το καπάκι της κατσαρόλας και σκεπάστε την!
Αφήστε την σκεπασμένη μερικά δευτερόλεπτα και μετά ανακατέψτε το χαλβά μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
Ρίχνουμε τον χαλβά σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σερβίρουμε με άφθονη κανέλα!