Κεφτεδάκια από Κοτόπουλο με Πουρέ Πέστο

Κεφτεδάκια από Κοτόπουλο με Πουρέ Πέστο Λίγες μέρες πριν τον Αύγουστο ο βασιλικός έχει φουντώσει και τα καταπράσινα, ζωηρά του φύλλα μου φέρνουν στο μυαλό την νοστιμιά του πέστο! Αυτή η μαγευτική σάλτσα που μια κουταλιά της είναι αρκετή να σε πλημμυρίσει την φρεσκάδα του! Αν δεν έχεις φτιάξει σάλτσα πέστο κάνε το τώρα που …

Κοτόπουλο με Ζυμαρικά Γκρεμολάτα

Η Ιταλική κουζίνα είναι και αυτή μια από τις αγαπημένες μου, η ποικιλία των γεύσεων της και συγκεκριμένα των λιτών γεύσεων που προκύπτουν από ελάχιστα υλικά με πρωταγωνιστή το ελαιόλαδο και τα λαχανικά θεωρώ πως είναι προνόμιό της και ότι καμία άλλη κουζίνα δεν έχει την «ιδιαιτερότητα» αυτή, θα μου πεις τώρα και η Ελληνική …

Μελιτζάνες με Ξυδάτη Σάλτσα Ντομάτας και Τυρί Σαν Μιχάλη

Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να “αντιστέκεται” στις μελιτζάνες, ειδικά για τα τεμπέλικα μεσημέρια συνοδεύονται με ξυδάτη σάλτσα και άφθονο τυρί! Μην γκρινιάξεις για το τηγάνι, μια τόση μικρή παρασπονδία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και ας αναγνωρίσουμε οτι σχεδόν όλοι αγαπάμε τις τηγανιτές μελιτζάνες κάπου-κάπου εναλλακτικά απλά ψήστε τις!

Μελιτζανόπιτα με Αρσενικό Τυρί Νάξου

Μελιτζανόπιτα με Αρσενικό Τυρί Νάξου Τα καλοκαίρια είχαμε ένα μικρό μποστάνι, μόλις έβγαιναν οι μελιτζάνες ήξερα οτι είναι όντως καλοκαίρι! Θυμάμαι αυτή την “γλύκα” τους τότε… αυτή την γλύκα την βρήκα πάλι σε αυτή την πίτα, την μελιτζανόπιτα την ωραιότερη καλοκαιρινή πίτα. Και αν απορείς σαν τι γεύση έχει αυτή η πίτα θα σου πω …

Τάρτα με Κινόα και Τυρί Σαν Μιχάλη

Αν η κινόα μέχρι τώρα ήταν στο μυαλό σου “σαλάτα” γιατί κάπως έτσι ήταν και στο δικό μου,  ξέχασέ το! Ένα από τα πιο “δυνατά” χαρτιά των superfoods γεμάτη ευκολοχώνευτη πρωτεϊνη, φυτικές ίνες, σίδηρο,  μέταλλα και κυρίως χωρίς γλουτένη! Η κινόα απλά κερδίζει με διαφορά το στοίχημα του δημητριακου με υψηλή θρεπτική αξία οπότε χωρίς …

Σπαγγέτι με Κυδώνια και Ταραμά

Δοκίμασε αυτή την μακαρονάδα μεμε Κυδώνια και Ταραμά είτε νηστεύετε είτε όχι δεν έχει σημασία γιατί αυτή η πεντανόστιμη, λιτή μακαρονάδα, ειδικά αν τρώτε τα θαλασσινά όστρακοειδή είναι υπέροχη επιλογή!

Ομελέτα με Αγκινάρα

Οι αγκινάρες είναι ένα πολύ αδικημένο λαχανικό, μάλλον η διαδικασία καθαρισμού αποτρέπει πολυ κόσμο να αγαπήσει αυτό το όμορφο και νόστιμο “λουλούδι”! Αν όμως θέλετε την γνώμη μου, αγαπάτε τις αγκινάρες και θέλετε να τις βρίσκετε έετοιμες “για όλα” σας προτείνω τις κονσερβοποιημένες, διατηρημένες σε νερό αγκινάρες από την Καλαμάτα της  MENELAS BALDJIS LTD! Οι …

Πέστο Παντζάρι με Μανούρα Σίφνου και Αμύγδαλα

Φανταχτερό σε γεύση και εμφάνιση, το πέστο από παντζάρι! ‘Ενα υπέροχο συνοδευτικό με το παντζάρι σε μια εναλλακτική πρόταση, ιδανικό για μια ποικιλία τυριού, αλλαντικών, για ζυμαρικά, σάντουιτς, υπέροχο ακόμη για να συνοδεύση μία πράσινη σαλάτα! Η Μανούρα Σίφνου δίνει μια εκπληκτική ένταση στην γεύση του ωμού παντζαριού, αν όμως δεν έχετε μανούρα ή δεν …

Λαχανόρυζο με Κεδρόμηλα και Γλυκό Πιπέρι

Το Λαχανόρυζο, τα Κεδρόμηλα και το Γλυκό Πιπέρι Το μαγείρεμα και φυσικά το αγαπώ το ξέρετε άλλωστε… αγαπώ τις γεύσεις, τις εμπνεύσεις, τις δοκιμές, να μοιράζομαι το φαγητό αλλά τελικά πιο πολύ από όλα αγαπώ να μοιράζομαι την κουζίνα μου και με το Cooking Together συμβαίνουν όλα αυτά! Το απλό, ταπεινό λάχανο αποφασίσαμε με την …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close