Φανταχτερό σε γεύση και εμφάνιση, το πέστο από παντζάρι!
‘Ενα υπέροχο συνοδευτικό με το παντζάρι σε μια εναλλακτική πρόταση, ιδανικό για μια ποικιλία τυριού, αλλαντικών, για ζυμαρικά, σάντουιτς, υπέροχο ακόμη για να συνοδεύση μία πράσινη σαλάτα!
Η Μανούρα Σίφνου δίνει μια εκπληκτική ένταση στην γεύση του ωμού παντζαριού, αν όμως δεν έχετε μανούρα ή δεν σας αρέσει η γεύση της μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρμεζάνα ή το πεκορίνο, όπως γίνεται στα περισσότερα πέστο!
Πέστο Παντζάρι με Μανούρα Σίφνου και Αμύγδαλα Recipe
By 17 Φεβρουαρίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-6 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
Φανταχτερό σε γεύση και εμφάνιση, το πέστο από παντζάρι! 'Ενα υπέροχο …
Υλικά
- 3 βολβούς παντζάρια κατά προτίμηση βιολογικά
- 50 gr. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 40 gr. τυρί μανούρα Σίφνου
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα βαλσάμικου
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο
- 50 ml. ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα παντζάρια.
- Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβουμε τα παντζάρια.
- Στο multi τοποθετούμε το τριμμένο παντζάρι, την σκελίδα του σκόρδου τριμμένη, τα αμύγδαλα ελαφρώς καβουρδισμένα, την μανούρα κομμένη σε μικρούς κύβους και την μπαλσάμικη κρέμα και το ξύδι.
- Πολτοποιούμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα ομοιόμορφο.
Δοκιμάζουμε το πέστο και αν χρειαστεί διορθώνουμε με ξύδι μπαλσάμικο την γεύση του. - Το πέστο παντζαριού διατηρείται στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με ελαιόλαδο!
Υπέροχο και εντυπωσιακό! 🙂