Πέστο Παντζάρι με Μανούρα Σίφνου και Αμύγδαλα

2.9K
Φανταχτερό σε γεύση και εμφάνιση, το πέστο από παντζάρι!

‘Ενα υπέροχο συνοδευτικό με το παντζάρι σε μια εναλλακτική πρόταση, ιδανικό για μια ποικιλία τυριού, αλλαντικών, για ζυμαρικά, σάντουιτς, υπέροχο ακόμη για να συνοδεύση μία πράσινη σαλάτα!

Η Μανούρα Σίφνου δίνει μια εκπληκτική ένταση στην γεύση του ωμού παντζαριού, αν όμως δεν έχετε μανούρα ή δεν σας αρέσει η γεύση της μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρμεζάνα ή το πεκορίνο, όπως γίνεται στα περισσότερα πέστο!

Πέστο Παντζάρι με Μανούρα Σίφνου και Αμύγδαλα Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 17 Φεβρουαρίου, 2014

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-6 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins

Φανταχτερό σε γεύση και εμφάνιση, το πέστο από παντζάρι! 'Ενα υπέροχο …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα παντζάρια.
  2. Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβουμε τα παντζάρια.
  3. Στο multi τοποθετούμε το τριμμένο παντζάρι, την σκελίδα του σκόρδου τριμμένη, τα αμύγδαλα ελαφρώς καβουρδισμένα, την μανούρα κομμένη σε μικρούς κύβους και την μπαλσάμικη κρέμα και το ξύδι.
  4. Πολτοποιούμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα ομοιόμορφο.
    Δοκιμάζουμε το πέστο και αν χρειαστεί διορθώνουμε με ξύδι μπαλσάμικο την γεύση του.
  5. Το πέστο παντζαριού διατηρείται στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με ελαιόλαδο!

Join the Conversation

  1. Efi Kontoula says:

    Υπέροχο και εντυπωσιακό! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close