Μελοπιτάκια (Λουκουμάδες Φούρνου με Ανθότυρο και Μέλι)

Μελοπιτάκια (Λουκουμάδες Φούρνου με Ανθότυρο και Μέλι) Την Κυριακή που μας πέρασε για ακόμη μια φορά το Food4Good ήταν εκεί, μαγειρεύοντας 10.000 μερίδες φαγητό και γλυκό, για να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας Surfers for Life ώστε να διαδώσει το μήνυμα «Είμαι νικητής» στο 2ο Φεστιβάλ «Ευ Ζην» όπου πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Κοιτάζοντας τα …

Πουλιά από την Σίφνο, Παραδοσιακά Νηστίσιμα Τσουρέκια

Σίφνος, το νησί του Τσελεμεντέ με την υπέροχη γαστρονομική ιστορία! Αγαπάω την Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα και γενικά κάθε παραδοσιακή συνταγή κάθε χώρας. τόπου, λαού, βρίσκω μια κρυμμένη μαγεία και μια ιδιαίτερη σημασία μέσα σε κάθε παραδοσιακή τοπική συνταγή, γι’ αυτό και δεν χάνω ποτέ ευκαιρία να μοιράζόμαστε αυτές τις συνταγές. Το Πάσχα είναι μια καλή …

Paczki, Πολωνικά Ντόνατς

Tα Πάτζκι – Paczki είναι παραδοσιακό γλύκισμα της Πολωνικής Κουζίνας και μοιάζουν με τα γνωστά ντόνατς! Πρόκειται για ένα είδος τηγανιτού ντόνατς γεμισμένο με μαρμελάδα, πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού! Παρόλο που τηγανίζονται είναι ελαφριά και φυσικά αφράτα και πεντανόστιμα! Τα ντόνατς αυτά συνηθίζεται, από τους Πολωνούς, να τρώγονται σε περίοδο γιορτών, όπως …

Λαλάγγια – Τηγανίδες Μάνης

Τα ξακουστά λαλάγγια Μάνης, οι παραδοσιακές μανιάτικες τηγανίδες-τηγανίτες,η πρώτη και μεγαλύτερη τηγανίδα είναι του Χριστού, λένε οι μανιάτισσες νοικοκυρές!

Pandolce Genovese, Χριστουγεννιάτικο Ιταλικό Ψωμί

Το Pandolce είναι ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο ψωμί της Γένοβας, κάτι σαν το Ελληνικό Χριστόψωμο! Το έφτιαχναν τα Χριστούγεννα οι Ιταλίδες νοικοκυρές και το πρώτο κομμάτι όταν το έκοβαν το κρατούσαν για να το προσφέρουν στον πρώτο “ζητιάνο” που θα χτυπούσε την πόρτα! Δοκιμάστε το, η γεύση του είναι υπέροχη!

Χριστόψωμο

Χριστόψωμο, ένα ψωμί το οποίο φτιάχνεται την παραμονή των Χριστουγέννων με ιδιαίτερη ευλάβεια, η συνταγή είναι πανεύκολη και με σίγουρη επιτυχία!  Στολίζεται με διακοσμητικά σκαλιστά από ζυμάρι και έναν σταυρό, την ημέρα των Χριστουγέννων. Ο νοικοκύρης έπαιρνε το χριστόψωμο, το σταύρωνε, το έκοβε και το μοίραζε σε όλη την οικογένειά του και σε όσους παρευρίσκονταν …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close