Λαλάγγια – Τηγανίδες Μάνης

558

Τα ξακουστά λαλάγγια Μάνης, οι παραδοσιακές μανιάτικες τηγανίδες-τηγανίτες,η πρώτη και μεγαλύτερη τηγανίδα είναι του Χριστού, λένε οι μανιάτισσες νοικοκυρές!

Λαλάγγια - Τηγανίδες Μάνης

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 12 μερίδες
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 20 mins

Τα ξακουστά λαλάγγια Μάνης, οι παραδοσιακές μανιάτικες …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να τρίβουμε με τις παλάμες μας να υγρανθεί ομοιόμορφα το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και όσο νερό χρειαστεί, μέσα στο οποίο διαλύουμε την μαγιά.
  3. Ζυμώνουμε καλά για 3 λεπτά, φροντίζοντας να έχουμε συνεχώς λαδωμένα χέρια.
    Τοποθετούμε την ζύμη σε ζεστό σημείο και την αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες.
  4. Κατόπιν πλάθουμε λεπτά μακριά κορδόνια, με τα οποία, δημιουργούμε μία σπείρα. Βάζουμε το λάδι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα λαλάγγια.
    Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
    Περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε!

Join the Conversation

  1. Νίκος Κορόμπος says:

    Πολύ καλή συνταγή. Γι αυτούς που δεν έχουν χρόνο, τα καλύτερα μανιάτικα λαλάγγια θα τα βρείτε εδώ: http://www.papadakos-bakery1920.com

    1. Ευχαριστώ, αγαπημένα λαλάγγια, αν με βγάλει ο δρόμος θα έρθω να φάω μερικά!

      E.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close