Νηστίσιμα Πατατοπιτάκια με Ταχίνι

2K

Νηστίσιμα Πατατοπιτάκια με Ταχίνι

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 15
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 10 mins

Υπέροχα αφράτα, πεντανόστιμα πατατοπιτάκια με ταχίνι!
Η συνταγή είναι πανεύκολη και η ζύμη τέλεια! Το ιδανικό σνάκ για τις ημέρες της νηστείας, που θα σας γεμίσει ενέργεια!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η ζύμη
    Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
    Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε, το αλάτι, το ξύδι το ελαιόλαδο και το νερό που διαλύσαμε την μαγια.
    Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας, άν δούμε οτι χρειάζεται περισσότερο νερό ή αλεύρι προσθέτουμε ανάλογα.
  2. Εφόσον έχουμε μια ελαστική ζύμη, την τοποθετούμε σε καθαρό μπώλ, που αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
    Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά, να διπλασιαστεί.
  3. Η γέμιση
    Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
    Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε, με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πηρούνι.
  4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 1 λεπτό με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες, το ταχίνι, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
    Ανακατεύουμε και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Τα πατατοπιτάκια
    Αδειάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ζυμώνουμε ελαφρά.
    Κόβουμε κομμάτια περίπου 38-40 gr. και τα κάνουμε μπάλες.
    Με την παλάμη μας ή με ένα μικρό πλάστη πατάμε την κάθε μπάλα να ανοίξει κυκλικά, τοποθετούμε μια γεμάτη κουταλιά από την γέμιση.
  6. Κλείνουμε τα πατατοπιτάκια, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας την ζύμη και δημιουργούμε μια μπάλα.
    Ακουμπάμε τα πατατοπιτάκια σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
  7. Ακολουθούμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη την ζύμη.
    Αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο την επιφάνεια τους.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στους 180° C Κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close