Μελοπιτάκια (Λουκουμάδες Φούρνου με Ανθότυρο και Μέλι)

Μελοπιτάκια (Λουκουμάδες Φούρνου με Ανθότυρο και Μέλι) Την Κυριακή που μας πέρασε για ακόμη μια φορά το Food4Good ήταν εκεί, μαγειρεύοντας 10.000 μερίδες φαγητό και γλυκό, για να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας Surfers for Life ώστε να διαδώσει το μήνυμα «Είμαι νικητής» στο 2ο Φεστιβάλ «Ευ Ζην» όπου πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Κοιτάζοντας τα …

Μπισκότα με Λευκή Σοκολάτα και Λεμόνι

Η Αθηνά Πάνου, γνωστή ως Sugar Buzz είναι η “μπισκοτού” της καρδιάς μου! Ένα χαρούμενο κορίτσι που σχεδόν κάθε μέρα θα την βρεις να ψήνει, να δοκιμάζει, να γράφει και να μοιράζετε τις πιο πετυχυμένες συνταγές στο διαδίκτυο στην προσωπική της σελίδα Sugar Buzz ! Πρόσφατα η Αθηνά με προσκάλεσε να προλογίσω το βιβλίο αλλά …

Βατικιώτικα Γιαχνί Κρεμμύδια

Τα Βατικιώτικα κρεμμύδια γιαχνί είναι ένα παραδοσιακό, λαδερό φαγητό με βατικιώτικα κρεμμύδια από την Λακωνία, την γη παραγωγής των κρεμμυδιών αυτών, όπου γίνονται προσπάθειες από τοπικούς φορείς να χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π. προϊόν!

Πασχαλινή Γλυκιά Τυρόπιτα

Η τυρόπιτα δεν μπορεί λείπει από το Πασχαλινο τραπέζι εξάλλου ένα κομμάτι, θα το πάρουν όλοι! Η γλυκιά τυρόπιτα είναι μια ξακουστή και αγαπημένη τυρόπιτα με διαφορετικές ονομασίες και τυριά ανά τόπο, ειδικά στα νησιά είναι από τις αγαπημένες! Θα χρειαστείτε τυρί πέτρωμα από την Τήνο ή έστω ένα ωραίο ανθότυρο ή μυζήθρα,  ανοίξτε 2 …

Τσιλίχουρδα, η Μαγειρίτσα από την Κέρκυρα

Η ημέρα για το μεγάλο  φαγοπότι πλησιάζει! Το Ελληνικό Πασχαλινό τραπέζι όπου και να το ψάξεις δεν θα το βρεις! Βέβαια το “φλέρτ” με τα λατρεμένα Πασχαλινά εδέσματα ξεκινάει από την στιγμή που βάφεις τα αυγά, πλάθεις τα τσουρέκια και ψήνεις τα κουλουράκια που οι μυρωδιές σου “καρφώνται” και αν νηστεύεις “περνάς” ένα μικρό μαρτύριο …

Πουλιά από την Σίφνο, Παραδοσιακά Νηστίσιμα Τσουρέκια

Σίφνος, το νησί του Τσελεμεντέ με την υπέροχη γαστρονομική ιστορία! Αγαπάω την Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα και γενικά κάθε παραδοσιακή συνταγή κάθε χώρας. τόπου, λαού, βρίσκω μια κρυμμένη μαγεία και μια ιδιαίτερη σημασία μέσα σε κάθε παραδοσιακή τοπική συνταγή, γι’ αυτό και δεν χάνω ποτέ ευκαιρία να μοιράζόμαστε αυτές τις συνταγές. Το Πάσχα είναι μια καλή …

Πασχαλινά Κουλουράκια με Λικέρ Μαστίχα

Τα μοναδικά κουλουράκια που έχω αγαπήσει είναι της γιαγιάς Ευτυχίας, καλονοικοκυρά από τις παλιές,  όπου κάθε Πασχαλιά έρχεται με μια ντάνα κουλουράκια. Αυτό που λατρεύω είναι οτι κάθε φορά περιμένει την επιβεβαίωση ενώ ξέρει πόσο πετυχημένα είναι τα κουλουράκια της, αφού έχουν ήδη εξαφανιστεί τα μισά, υπερήφανη εμφανίζει μέχρι την Τρίτη του Πάσχα κουλουράκια “ρεζέρβα” …

Σαλάτα με Χταπόδι, Πλιγούρι και Λικέρ Μαστίχα

Αν το πλιγούρι δεν το έχεις συνδυάσει σε σαλάτα πρέπει να το κάνεις επειγόντως, αν το έχεις κάνεις ξέρεις για τι σου μιλάω, αν όμως δεν το έχεις συνδυάσει με χταπόδι και ντρέσινγκ με λικέρ Μαστίχα Skinos σημείωσε αυτή την συνταγή και δοκίμασέ την εν όψη νηστείας που έρχεται! Θυμήσου οτι αυτό το ντρέσινγκ είναι …

Μαρμελάδα Ακτινίδιο και Λάιμ

Μαρμελάδα Ακτινίδιο και Λάιμ Όταν έρθει η ώρα να γευτείς αυτή την μαρμελάδα πραγματικά ενθουσιάζεσαι! Μια βελούδινη υφή με τα μικρά μαύρα σποράκια να σπάνε την μονοτονία της, η γεύση κρυβει κάτι περισσότερο από όσα νομίζεις και το λάιμ δένει μαζί της απίστευτα! Τέλεια και ιδανική για εντυπωσιακά cheesecake και όσα γλυκά χρειάζονται μαρμελάδα. Απαραίτητη …

Τσουχτή

Η τσουχτή,το απόλυτο ελληνικό comfort food με μανιάτικη καταγωγή, η μανιάτικη τσουχτή κανονικά φτιάχνεται με χοντρό μακαρόνι, αλλά και με όποιο άλλο ζυμαρικό σου αρέσει! Εκείνη την ημέρα συναντηθήκαμε με την Wonderfoodland να μαγειρέψουμε χωρίς κάποια απόφαση και “σχέδιο”, επιλεγμένο υλικό δεν υπήρχε όπως και περιττές σκέψεις για να το αναζητήσουμε επίσης… Είχαμε καιρό να …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close