Το πλιγούρι είναι ένα εξαιρετικό δημητριακό γεμάτο θρεπτικά συστατικά! Δοκιμάστε το με τον ιδιαίτερο αλλά πεντανόστιμο συνδυασμό, το λουκάνικο και τα μύδια!
Ζεστή Σαλάτα με Πλιγούρι, Μύδια και Λουκάνικο
By 12 Ιουνίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins
Μην πάει ο νου σας στην παέγια απλά πρόκειται για μια εύκολη και πεντανόστιμη σαλάτα με έναν ξεχωριστό συνδυασμό, αυτόν του λουκάνικου με τα μύδια αλλά μεταξύ μας ο γλυκάνισος είναι το point όλης της συνταγής!
Υλικά
- 150 gr. πλιγούρι
- 200 gr. λουκάνικο
- 200 gr. μύδια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
- Φρέσκο κόλιανδρο
- Χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Αφήνουμε τα μύδια 30 λεπτά εκτός κατάψυξης.
Καλύπτουμε το πλιγούρι με ζεστό νερό και προσθέτουμε και τον χυμό ενός λεμονιού.
Το αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να "φουσκώσει". - Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το λουκάνικο.
Κατόπιν προσθέτουμε τα μύδια. - Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη κομμένη σε μικρούς κύβους, την μουστάρδα και τον γλυκάνισο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αν λίγο νερό περίπου 50 ml.
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. - Προσθέτουμε στο τηγάνι το πλιγούρι, αποσύρουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
- Tips
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον πολύχρωμες πιπεριές.
- Το νερό στο φαγητό μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο.
- Αν δεν έχετε αστεροειδή γλυκάνισο χρησιμοποιήστε 3-4 κουταλιές της σούπας ούζο.
- Τον κόλιανδρο αντικαταστήστε τον με μαϊντανό ήμάραθο.
- Φυσικά μπορείτε να εμπλουτίσετε με άλλα θαλασσινά όπως γαρίδες, καλαμάρι ή χταπόδι!