Μπακαλιάρος με Πατάτες, Ντομάτα και Μπαχαρικά στην Κατσαρόλα

Ο μπακαλιάρος, αυτό το αγαπημένο ψάρι! Μπορεί σαν τον μπακαλιάρο τον τηγανητό, στο τραγανό του κουρκούτι και την σκορδαλιά του στο πλάι, να μην συγκρίνεται τίποτα… Αν όμως για κάποιο λόγο θέλεις κάτι διαφορετικό, η συνταγή αυτή συνδυάζει την νοστιμιά με τον μπακαλιάρο άψογα! Μην διστάσεις απέναντι σε κάποιο μπαχαρικό και θα με θυμηθείς!

Νηστίσιμη Μηλόπιτα με Ταχίνι Μέλι

Ναι είναι μια ακόμη συνταγή για μηλόπιτα άλλωστε οι συνταγές για μηλόπιτες είναι και μια “ντουζίνα” μην σας πω… εδώ με ταχίνι με μέλι! Όμως αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι δεν έχει καθόλου ζάχαρη… εντάξει αν θέλετε πασπαλίζετε το ρολό για διακόσμηση αλλά ούτε αυτό είναι αναγκαίο! Το Μακεδονικό Ταχίνι με μέλι …

Σπαγγέτι με Κυδώνια και Ταραμά

Δοκίμασε αυτή την μακαρονάδα μεμε Κυδώνια και Ταραμά είτε νηστεύετε είτε όχι δεν έχει σημασία γιατί αυτή η πεντανόστιμη, λιτή μακαρονάδα, ειδικά αν τρώτε τα θαλασσινά όστρακοειδή είναι υπέροχη επιλογή!

Σαλάτα με Ταλαγάνι και Ξηρούς Καρπούς

Το ταλαγάνι απλά δεν υπάρχει! Το υπέροχο παραδοσιακό ταλαγάνι, που δεν λιώνει όταν ψήνεται είναι ιδανικό! Στην πιο απλή του εκδοχή ψητό σαν μεζεδάκι, σε σαλάτες, σε πίτες σε σάντουιτς, γέμιση σε κρατικά αλλά θυμηθείτε να το δοκιμάσετε και με φρούτα φρέσκα ή μέλι και ξερά φρούτα!

Ομελέτα με Αγκινάρα

Οι αγκινάρες είναι ένα πολύ αδικημένο λαχανικό, μάλλον η διαδικασία καθαρισμού αποτρέπει πολυ κόσμο να αγαπήσει αυτό το όμορφο και νόστιμο “λουλούδι”! Αν όμως θέλετε την γνώμη μου, αγαπάτε τις αγκινάρες και θέλετε να τις βρίσκετε έετοιμες “για όλα” σας προτείνω τις κονσερβοποιημένες, διατηρημένες σε νερό αγκινάρες από την Καλαμάτα της  MENELAS BALDJIS LTD! Οι …

Φατουράδα, Παραδοσιακό Λικέρ Κυθήρων

Ένα από τα πιο ξεχωριστά λικέρ είναι η Φατουράδα, αυτό το παραδοσιακό λικέρ κανέλα που έρχεται από τα Κύθηρα! Η φατουράδα φτιάχνετε με τσίπουρο, το υπέροχο κεχριμπαρένιο χρώμα του, η “ζεστή” γεύση, το πλούσιο άρωμα των μπαχαρικών είναι απολαυστική. Όποια φατουράδα εμπορίου είχα δοκιμάσει είχε μέσα και νότες από εσπεριδοειδή, ένα βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές …

Πέστο Παντζάρι με Μανούρα Σίφνου και Αμύγδαλα

Φανταχτερό σε γεύση και εμφάνιση, το πέστο από παντζάρι! ‘Ενα υπέροχο συνοδευτικό με το παντζάρι σε μια εναλλακτική πρόταση, ιδανικό για μια ποικιλία τυριού, αλλαντικών, για ζυμαρικά, σάντουιτς, υπέροχο ακόμη για να συνοδεύση μία πράσινη σαλάτα! Η Μανούρα Σίφνου δίνει μια εκπληκτική ένταση στην γεύση του ωμού παντζαριού, αν όμως δεν έχετε μανούρα ή δεν …

Φακόρυζο με ταχίνι

Το φακόρυζο με ταχίνι είναι ένα υγιεινό, πεντανόστιμο και εύκολο φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί ώς πλήρες γεύμα ή συνοδευτικό. Διάλεξε νόστιμες βραστερές ελληνικές φακές, το ρύζι μπορεί να είναι όποιο σου αρέσει από το απλό ρύζι για πιλάφι μέχρι το καστανό ή το άγριο. Συνταγή για το φακόρυζο με ταχίνι σε παραλλαγή του αγαπημένου …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close