Τα ωραία, κόκκινα, τονωτικά σαγκουίνια σε ένα κέικ που αγαπάς από την πρώτη μπουκιά και το “χαζεύεις” με τις ώρες!
Κέικ με Σαγκουίνια, Ζουμερό, Αρωματικό και Κόκκινο!
By 25 Φεβρουαρίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 8-10 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins
Τα ωραία, κόκκινα, τονωτικά σαγκουίνια σε ένα κέικ που αγαπάς από την …
Υλικά
- > Για το Κέικ
- 300 gr. αλεύρι φαρίνα
- 180 gr. ζάχαρη
- 150 gr. βούτυρο
- 100 ml. γάλα φρέσκο
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 πορτοκάλι
- 1 σαγκουίνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- Ελάχιστο αλάτι
- > Για το Σιρόπι
- 180 gr. ζάχαρη
- 200 ml. χυμό από σαγκουίνια
- 5-6 φέτες σαγκουίνια
Οδηγίες
- Αφήνουμετα αυγά και το βούτυρο εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Σπάμε τους σπόρους του καρδάμωμου.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τους σπόρους του καρδάμωμου και την βανίλια, αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αφήνουμε να έρθει και αυτό σε θερμοκρασία δωματίου. - Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα. - Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
Προσθέτουμε στο μείγμα το ξύσμα από ένα σαγκουίνι. - Προσθέτουμε στο γάλα τον χυμό από 1 σαγκουίνι και ένα πορτοκάλι.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών-ζάχαρης εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας με σπάτουλα. - Μεταφέρουμε σε καλά αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε την ζάχαρη, τον χυμό από τα σαγκουίνια και τις φέτες.
Βράζουμε 4-5 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. - Μεταφέρουμε το κέικ σε μια πιατέλα, τοποθετούμε στην επιφάνεια τις φέτες από τα σαγκουίνια και σιροπιάζουμε το κέικ με το ζεστό σιρόπι!
Πάω να το φτιάξω!!!!