Μαρμελάδα Ακτινίδιο και Λάιμ
Όταν έρθει η ώρα να γευτείς αυτή την μαρμελάδα πραγματικά ενθουσιάζεσαι!
Μια βελούδινη υφή με τα μικρά μαύρα σποράκια να σπάνε την μονοτονία της, η γεύση κρυβει κάτι περισσότερο από όσα νομίζεις και το λάιμ δένει μαζί της απίστευτα!
Τέλεια και ιδανική για εντυπωσιακά cheesecake και όσα γλυκά χρειάζονται μαρμελάδα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχία είναι τα πολύ ώριμα ακτινίδια!
Μαρμελάδα Ακτινίδιο και Λάιμ Recipe
By 3 Απριλίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1000 gr.
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins
Μαρμελάδα Ακτινίδιο και Λάιμ Όταν έρθει η ώρα να γευτείς αυτή την …
Υλικά
- 1000 gr. ακτινίδια
- 720 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 λάιμ
- 130 ml. νερό
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ακτινίδια σε φέτες.
Με το εργαλείο του πουρέ πατάμε τα φρούτα, όσο θέλουμε ώστε να λιώσουν ελαφρά τα φρούτα.
Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό των λάιμ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα φρούτα, την ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα.
Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. - Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μετά την πρώτη βράση μετράμε τον χρόνο, για τα πρώτα 5 λεπτά δεν ανακατεύουμε
. Kατόπιν δυναμώνουμε την ένταση και βράζουμε, αφαιρώντας τον αφρό που θα δημιουργηθεί, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα περίπου 12-15 λεπτά.
Δεν περιμένουμε η μαρμελάδα να πήξει, πρέπει να είναι ρευστή, μόλις κρυώσει θα είναι όπως ακριβώς χρειάζεται.
Μεταφέρουμε την ζεστή μαρμελάδα στα βάζα, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
θα πετύχει με λιγότερη ζάχαρη;
Καλημέρα Τζακ, πιστεύω μπορείς να την μειώσεις, μέχρι 500 gr. ζάχαρη.
Ευχαριστώ.