Το ταλαγάνι απλά δεν υπάρχει! Το υπέροχο παραδοσιακό ταλαγάνι, που δεν λιώνει όταν ψήνεται είναι ιδανικό!
Στην πιο απλή του εκδοχή ψητό σαν μεζεδάκι, σε σαλάτες, σε πίτες σε σάντουιτς, γέμιση σε κρατικά αλλά θυμηθείτε να το δοκιμάσετε και με φρούτα φρέσκα ή μέλι και ξερά φρούτα!
Σαλάτα με Ταλαγάνι και Ξηρούς Καρπούς!

By 20 Φεβρουαρίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 mins
Υλικά
- 1 χούφτα φύλλα σπανάκι τρυφερό
- 100 gr. τυρί ταλαγάνι Αποστόλου (Ήπειρος)
- 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα
- 1 κουταλιά της σούπας κάσιους ή φουντούκια
- 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
- 2 χουρμάδες αποξηραμένους
- 2 λιαστές ντομάτες
- 1 μεγάλο μανταρίνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- 1 κουταλάκι του γλυκού πετιμέζι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό μανταρινιού, το πετιμέζι, την μουστάρδα και το ξύδι.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι.
Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο μεγάλο.
Τεμαχίζουμε σε τους χουρμάδες και τις λιαστές ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια.
Χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς και τους καβουρδίζουμε, καβουρδίζουμε και το σουσάμι. - Ψήνουμε το ταλαγάνι σε σχάρα, γκρίλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε επάνω από το σπανάκι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα και τις λιαστές τομάτες.
Περιχύνουμε με το ντέσινγκ και σερβίρουμε!