Αν το πλιγούρι δεν το έχεις συνδυάσει σε σαλάτα πρέπει να το κάνεις επειγόντως, αν το έχεις κάνεις ξέρεις για τι σου μιλάω, αν όμως δεν το έχεις συνδυάσει με χταπόδι και ντρέσινγκ με λικέρ Μαστίχα Skinos σημείωσε αυτή την συνταγή και δοκίμασέ την εν όψη νηστείας που έρχεται!
Θυμήσου οτι αυτό το ντρέσινγκ είναι τόσο ιδιαίτερο και αξίζει να το δοκιμάσεις και σε άλλες σαλάτες ή απλά μπορείς να μαρινάρεις το χταπόδι πριν το σερβίρεις!
Σαλάτα με Χταπόδι, Πλιγούρι και Μαστίχα Skinos
By 7 Απριλίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins
Αν το πλιγούρι δεν το έχεις συνδυάσει σε σαλάτα πρέπει να το κάνεις …
Υλικά
- 1 μικρό χταπόδι
- 1 μικρό ματσάκι μυρωδικά δάφνη, θυμάρι, ρίγανη κτλ.
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
- 150 gr. πλιγούρι
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο
- 4-5 ντοματίνια
- Αλάτι
- > Για το Ντρέσινγκ
- ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 2-3 φύλλα βασιλικού
- 1 κλωναράκι μαϊντανό
- 1 κλωναράκι σέλερι
- 3 κουταλιές της σούπας λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα Skinos
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Βάζουμε το χταπόδι να βράσει χωρίς νερό μόνο με 2-3 κουταλιές ξύδι και τα μυρωδικά.
Σιγοβράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. - Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Περιχύνουμε με την μισή ποσότητα το χταπόδι μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα. - Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπωλ, περιχύνουμε με ζεστό νερό και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
Διαλέγουμε με ποιον τρόπο θα φτάξουμε το πλιγούρι.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε απλά μουλιασμένο ή να το βάλουμε να πάρει μια γρήγορη βράση και να το στεγνώσουμε σε τρυπητό για μερικά λεπτά. - Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους, το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα.
- Σε ένα μπωλ βάζουμε το πλιγούρι, προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι, το χταπόδι και το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε την σαλάτα στο ψυγείο για 30-40 λεπτά, αν θέλουμε αλλιώς τρώγεται και ζεστή!
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στην μέση.
Ευτυχώς μόλις έφαγα!!
Το κρατώ για τη Μ. Εβδομάδα στο χωριό.
Ξανθή μου είναι φανταστική και χορταστική σαλάτα θα δεις!
Φιλιά πολλά!