Πολωνικά Γεμιστά Χειροποίητα Ζυμαρικά (Pierozki)

Τα Pierozki ή Pierogi είναι παραδοσιακά γεμιστά χειροποίητα ζυμαρικά της Πολωνικής Κουζίνας. Για όσους γνωρίζουν, μοιάζουν με τα βαρένικα της Ποντιακής Κουζίνας! Τα Pierogi γεμίζονται συνήθως με πατάτα και λάχανο, συνήθως σερβίρονται με λάχανο τουρσί και sour cream! Πεντανόστιμα και όχι ιδιαίτερα δύσκολα στην παρασκευή τους, θα σας ενθουσιάσουν πραγματικά! Δοκιμάστε να τα γεμίσετε με …

Μανέστρα κολοπίμπιρι – κριθαράκι με κόκκινο πιπέρι

Η παραδοσιακή συνταγή για κριθαράκι- μανέστρα έχει μεν το παράξενο όνομα κολοπίμπιρι όμως τα συστατικά της είναι απλοϊκά, όπως το κόκκινο πιπέρι και τα λαχανικά ενώ η γεύση “μεγαλείο”! Η Κέρκυρα με την περίφημη παραδοσιακή της κουζίνα είναι ως γνωστόν γεμάτη από Ενετικές επιρροές, όπως η μανέστρα collu pimpiri – κολοπίμπιρι που σημαίνει με πιπέρι. …

Βασιλόπιτα με Ξερά Φρούτα και Amaro

Βασιλόπιτα με Ξερά Φρούτα και Amaro Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε μια ακόμη χρονιά και να υποδεχτούμε την νέα με χαρά και γλύκα! Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι από τα παλιότερα έθιμα και έχει συνδεθεί με την τύχει και την καλοτυχία στο σπίτι! Η βασιλόπιτα κέικ είναι από τις πιο αγαπητές, φέτος η επιλογή ήταν …

Τυρόψωμο με Νιώτικο Σκοτύρι

Το σκοτύρι είναι ένα από τα αγαπημένα μου επιτραπέζια τυριά, όταν έφτασε στα χέρια μου αμέσως μπήκα στην κουζίνα και έψησα ένα τυρόψωμο! Το σκοτύρι είναι υπόξινο, μαλακό, πικάντικο, η ιδιαιτερότητά του είναι τα κομμάτια από κεφαλοτύρι και το θρούμπι, ντόπια! ‘Ολα αυτά “ζυμώνονται” μαζί και το κάνουν να ξεχωρίζει από κάθε άλλο αντίστοιχου είδους …

Φασολάδα με λουκάνικο χωριάτικο

Το απόλυτο Comfort Food του Χειμώνα, φασολάδα με λουκάνικο χωριάτικο σιγομαγειρεμένη στο τσουκάλι, η τέλεια φασολάδα! Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή, είναι η εποχή που τα όσπρια έχουν την τιμητική τους! Tα όσπρια, θεωρώ, ότι μαζί με τις πατάτες και τα ζυμαρικά αποτελούν το απόλυτο Comfort Food! Μια τέτοια συνταγή είναι και η …

Μανιταρόσουπα Βελουτέ

Η αξεπέραστη, πλούσια και σούπερ γευστική μανιταρόσουπα βελουτέ, ό,τι καλύτερο μπορείς να φτιάξεις για βραδινό μια χειμωνιάτικη βραδιά!

Ξεροτήγανα Αμοργού

Τα ξεροτήγανα Αμοργού ή κατιμάρια είναι το καθεαυτού παραδοσιακό γλύκισμα από το αγαπημένο νησί. Για τους Αμοργιανούς τα ξεροτήγανα δεν είναι μόνο ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο και Πασχαλιάτικο περίτεχνο κέρασμα που θυμίζει δίπλες. Τα προσφέρουν στους γάμους και τα βαφτίσια μαζί με το παραδοσιακό παστέλι, πασπαλισμένα μπόλικο σουσάμι και φυσικά μέλι.

Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς

Ένα καταπληκτικό, πανεύκολο, λιτό τυρόψωμο από την παραδοσιακή-τοπική κουζίνα του Πηλίου και συγκεκριμένα της Πορταριάς! Το υλικό που κάνει την διαφορά, σ’ αυτή την συνταγή για τυρόψωμο και του δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι το πορτοκάλι!

The Macaron Project, πως θα φτιάξετε τέλεια Μακαρόν!

The Macaron Project, πως θα φτιάξετε τέλεια Μακαρόν βήμα-βήμα! Το Macaron  είναι ένα υπέροχο και ντελικάτο γλύκισμα της Γαλλικής Κουζίνας δεν είναι καθόλου δύσκολο αρκεί να διαβάσεις το Macaron Project και φυσικά να εξασκηθείς! Τα απαραίτητα συστατικά να φτιάξετε αυτό το υπέροχο αμυδαλωτό είναι τα ασπράδια, η πούδρα αμυγδάλου, η ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας και …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close