Η αξεπέραστη, πλούσια και σούπερ γευστική μανιταρόσουπα βελουτέ, ό,τι καλύτερο μπορείς να φτιάξεις για βραδινό μια χειμωνιάτικη βραδιά!
Μανιταρόσουπα Βελουτέ
By 9 Δεκεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 hr 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 25 mins
Η αξεπέραστη, πλούσια και σούπερ γευστική μανιταρόσουπα βελουτέ, ό,τι …
Υλικά
- 600 gr. μανιτάρια λευκά
- 100 gr. βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1000 ml. ζωμό κοτόπουλου
- 250 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- Μοσχοκάρυδο
- Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μανιτάρια, με το βούτυρο και τα σωτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Μόλις βγάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους, αρχίζουμε να δυναμώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να σωθούν τα υγρά. - Προσθέτουμε χοντροκομμένο το κρεμμύδι και λίγο αλάτι.
Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. - Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας, γεμάτη, αλεύρι και ανακατεύουμε για 1′ λεπτό.
Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το σκόρδο και τον ζωμό κότας.
Σιγοβράζουμε την σούπα για περίπου 1 ώρα. - Πολτοποιούμε την σούπα.
Mεταφέρουμε την σούπα σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το λευκό πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και την κρέμα γάλακτος. - Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Σερβίρετε ζεστή με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικές σταγόνες κρέμα γάλακτος!