Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς

1.4K

Ένα καταπληκτικό, πανεύκολο, λιτό τυρόψωμο από την παραδοσιακή-τοπική κουζίνα του Πηλίου και συγκεκριμένα της Πορταριάς!
Το υλικό που κάνει την διαφορά, σ’ αυτή την συνταγή για τυρόψωμο και του δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι το πορτοκάλι!

Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 30 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (15 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins

Ένα καταπληκτικό, πανεύκολο, λιτό τυρόψωμο από την παραδοσιακή-τοπική …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
    Προσθέτουμε το αλάτι και το baking powder.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά!
    Η ζύμη που θα πάρουμε θα είναι αρκετά σφιχτή!
  3. Απλώνουμε την ζύμη σε ένα πολύ καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, μετρίου μεγάθους!
  4. Η ζύμη θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτή.
    Στρώνουμε καλά την ζύμη ομοιόμορφα και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.

Join the Conversation

  1. Αθανασία τερζούδη says:

    Εξαιρετικό.Το έφτιαξα χθες βράδυ και τα παιδιά μου το “τσάκισαν”. Πολύ εύκολο και γρήγορο. Σκέφτομαι να το κάνω ψωμί, με αλεύρι γ.ο.χ και μαγιά Ευχαριστώ.

    1. funkycook Author says:

      Πάντα καλοφάγωτα! Το τυρόψωμο αυτό είναι πράγματι πεντανοστιμο! Ελπίζω να φτιάξετε και το ψωμί!

  2. θΑΝΟΣ says:

    Μπορώ να αντικαταστήσω τη φέτα με άλλο τυρί όπως για παράδειγμα ρεγκάτο?

  3. Θάνος says:

    Μπορουμε να αντικαταστησουμε την φετα με καποιο αλλο τυρι οπως για παραδειγμα ρεγκατο?

    1. funkycook Author says:

      Καλησπέρα Θάνο, βέβαια δοκίμασέ το, απλά κόψτο σε μικρά κυβάκια!Καλή επιτυχία!

  4. Πέτρος says:

    Πολύ ωραία συνταγή! Πρόσθεσα και φρέσκο δενδρολίβανο που ταιριάζει πολύ με το πορτοκάλι και βγήκε πολύ νόστιμη.
    Ευχαριστω.

  5. Χαρις says:

    Πολυ καλη. Εγω εβαλα μεσα κ ενα αυγο. Σιγουρα της πανε ομως τα λευκα τυρια για να παραμενει αφρατη κ κρυα.
    Ευχαριστω!

  6. το εφτιαξα αλλα μεσα δεν μου ψηνεται..γιατι μπορει να γινεται αυτο?

    1. Ίσως φταίει ο φούρνος, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου ψηθεί αν ακολούθησες και ζύγισες τα υλικά σου!

      Για ό,τι άλλο μπορώ να σε βοηθήσω μου λες.

      Ε.

  7. Έλλη says:

    Και αυτή η συνταγή σου όπως όσες έχω δοκιμάσει από εδώ εξαιρετική! Ιδανικό για όλες τις ώρες και το πιο σημαντικό απλό και γρήγορο! Ευχαριστούμε!

    1. Σ’ ευχαριστώ πολύ Έλλη μου!

  8. Αναστασία says:

    Ο φούρνος πρέπει να είναι στις αντιστάσεις ή στον αέρα;;

  9. Μαριανθη says:

    Το έφτιαξα και είναι τέλειο!! Αφράτο και η μυρωδιά του όταν ψήνεται δεν υπάρχει)!!!

    1. Αγαπημένο τυρόψωμο, εγγύηση νοστιμιάς και απόλαυσης!
      <3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close