Πεντανόστιμο, ελαφρύ κέικ χωρίς πολλά λιπαρά, χωρίς αυγά και βούτυρο!
Φτιάχνεται πανεύκολα και αποτελεί το ιδανικό σνάκ για κάθε στιγμή!
Κέικ με Καρύδα (Χωρίς Αυγά και Βούτυρο) Recipe

By 30 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 8 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins
Υλικά
- 200 gr. στραγγιστό γιαούρτι
- 70 ml. σησαμέλαιο
- 200 gr. ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα
- 80 gr. ινδοκάρυδο
- 220 gr. αλεύρι φαρίνα
- 1 κουταλιά της σούπας baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή κάψουλες βανιλλίνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 50 gr. κράνμπερις
- > Επιπλέον θα Χρειαστείτε
- 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- ινδοκάρυδο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου
Σε ένα δίσκο ψησίματος απλώνουμε την καρύδα και την βάζουμε στον φούρνο 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σησαμέλαιο, την ζάχαρη, την βανίλια, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε την καρύδα και ελάχιστο αλάτι.
- Προσθέτουμε στο μείγμα, το αλεύρι και το banikg powder, τα οποία έχουμε κοσκινίσει.
Τέλος προσθέτουμε τα κράνμπερις. - Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα ψησίματος, μετρίου μεγέθους.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί. - Αφήνουμε να κρυώσει καλα και κατόπιν ξεφορμάρουμε.
Ανακατεύουμε την άχνη με το λεμόνι.
Περιχύνουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με επιπλέον καρύδα!
Όσο περισότερο "μένει" το κέικ, τόσο πιο νόστιμο γίνεται!
Λυπάμαι πολύ που δεν βλέπω τα υλικά ενώ θέλω πολύ να το φτιάξω! Πως μπορώ να δω τα υλικά?
Αγαπητή φίλη το θέμα λύθηκε! Τα υλικά είναι στην διάθεση σας, ευχαριστούμε για την διευκρίνιση!
Πολύ απλό, γρήγορο και νόστιμο! Ίσως λιγάκι περισσότερο γλυκό από το ιδανικό, και η χρήση 100 γρ σησαμελαίου να δίνει υπερβολική γεύση (τη δεύτερη φορά το αντικατέστησα με ηλιέλαιο και ήταν πολύ πιο ισορροπημένο) αλλά σε γενικές γραμμές πολύ καλή συνταγή, με ή χωρίς τα cranberries! 🙂
Εξαιρετικό! Υπέροχα αρώματα! Μπράβο!
(Χρησιμοποίησα και εγώ ηλιέλαιο αντί σησαμέλαιο και το φόρτωσα με διπλή δόση γλάσου.)
Tέλεια, είναι και το δικό μου αγαπημένο μου κέικ πλέον! <3
Η θερμοκρασία είναι για αντιστασεις ή αερα;
Για αερόθερμο, καλή επιτυχία 🙂