Αρχική 2013

Αρχείο

Η παραδοσιακή πηχτή είναι ο κλασικός χειμωνιάτικος μεζές για τους μερακλήδες μέσα από την "σοφία" των παλιών νοικοκυρών που δεν "πετούσαν" τίποτα!
Πραγματικά μια συνταγή για γαλοπούλα πεντανόστιμη, τρυφερή, ζουμερή με τραγανή πετσούλα, αυτό που λέμε "λουκούμι", η Gravy Brown Sauce απαραίτητη! Η γέμιση για την γαλοπούλα απλή, ακολούθησα την πρόταση Αγγλίδας μαμάς και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!Mην παραλείψετε...
Το σαβόρο ή σαβόρι είναι ένας πανεύκολος και απλός τρόπος μαγειρέματος! Κουτσομούρες Σαβόρο ή Σαβόρι,  η συγκεκριμένη συνταγή προέρχεται από τα Επτάνησα αλλά την έφτιαχναν σε όλα σχεδόν τα νησιά, με κατά τόπους παραλλαγές όχι στον τρόπο μαγειρέματος αλλά στα...
Φακές σούπα λιαστή ντομάτα και μυρωδικά, πλούσιες σε γεύση και αρώματα για να μην βαρεθείτε ποτέ τις θρεπτικές φακές!
Ζεστή,θρεπτική και πεντανόστιμη! Η σούπα μοσχάρι βραστό είναι ένα από τα must του χειμώνα!
Το κασουλέ είναι μία φασολάδα κι ίσως το πιo γνωστό πιάτο της Νοτιοδυτικής Γαλλίας,με υπέροχη γεύση! Οι παραλλαγές του πιάτου πολλές,τρείς είναι οι πιό γνωστές συνταγές-παραλλαγές: 1. Το cassoulet de Castelnaudary που γίνεται με χοιρινό κρέας. 2.Το cassoulet de Toulouse,που επιπλέον προστείθεται...
Τις κρύες ημέρες του χειμώνα τι καλύτερο από μία ζεστή δυναμωτική σούπα βελουτέ με φακές, θα τη φάνε ακόμη και οι "θανάσιμοι εχθροί" της φακής.
Οι φακές είναι πεντανόστιμες και πολύ θρεπτικές! Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ κάτι αντίστοιχο σας υπόσχομαι οτι θα λατρέψετε αυτή την "μεταμόρφωση" της φακής σε μία δροσερή και απολαυστική σαλάτα!
47,047Follow meFollow me
21,192Follow meFollow me
4,074Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe