Σούπα Μινεστρόνε
By 4 Αυγούστου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6-8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 8 hrs 0 min
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 10 hrs 45 mins
Η αγαπημένη Ιταλική σούπα "της υπαίθρου", γεμάτη με λαχανικά και με υπέροχη πλούσια γεύση!
Υλικά
- 1500 ml. ζωμό κοτόπουλου
- 200 gr. φασόλια λευκά
- 200 gr. κοφτό μακαρονάκι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1 κολοκυθάκι
- 2 καρότα
- 3-4 κλωναράκια σέλινο
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 1 κουταλιά της σούπας φύλλα βασιλικού
- 8 φέτες μπείκον
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- > Για το Σερβίρισμα
- Μπέικον
- Τυρί παρμεζάνα
Οδηγίες
- Προετοιμασία
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε με 1 λίτρο νερό.
Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε την μία σκελίδα σκόρδου, το ένα κρεμμύδι ολόκληρο κρεμμύδι, ένα φύλλο δάφνης και 1 κλωναράκι δεντρολίβανο. - Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες, άν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και αφαιρούμε τα μυρωδικά. - H σούπα
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο. - Kόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, το κολοκυθάκι καιτις ντομάτες σε κύβους.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τα καρότα, το κολοκυθάκι, τις ντομάτες, το σέλερι και τον ζωμό. - Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. - Προσθέτουμε το ζυμαρικό που επιλέξαμε, τα φασόλια και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.
Σωτάρουμε το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια, να ξεροψηθεί.
Σερβίρουμε προσθέτωντας τριμμένη παρμεζάνα και μπέικον.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο