Μανιτάρια Τουρσί σε Ελαιόλαδο

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 βάζο, 1000 gr.
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins
Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσετε τα μανιτάρια "ζωντανά" και έτοιμα για χρήση, κάθε στιγμή!
Η γεύση τους είναι πραγματικά απίστευτη!
Τρώγονται σαν μεζές, προσθέστε τα σε γλυκόξινες συνταγές, σαλάτες, πίτσες και συνοδεύει τέλεια πιάτα με κρέας!
Υλικά
- 1000 gr. μανιτάρια διάφορα είδη
- 400 ml. λευκό ξύδι
- 100 ml. μπαλσάμικο ξύδι
- 120 gr. καστανή ζάχαρη
- 1½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 8-10 κόκκους κόλιανδρο
- 6-8 κόκκους πιπέρι μαύρο
- 6-8 κόκκους διάφορα πιπέρια
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- κλωναράκι θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε και σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια.
Τα μεγάλύτερα μανιτάρια τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, έτσι να είναι ομοιόμορφα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι λευκό και μπαλσάμικο, την ζάχαρη, το αλάτι, τα πιπέρια και τα σκόρδα που τα πατάμε ελαφρά για να "σπάσουν", βράζουμε για 2-3 λεπτά. - Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά και βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Επειδή τα μανιτάρια θα βγάλουν υγρό, δεν θα προσθέσετε επιπλέον! - Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, αφαιρούμε τα κλωναράκια του δενδολίβανου και του θυμαριού.
Τα τοποθετούμε σε βάζο αποστειρωμένο και προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν. - Αφήνουμε το βάζο σε δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες και κατόπιν τα χρησιμοποιήσουμε.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο