Η παραδοσιακή πηχτή είναι ο κλασικός χειμωνιάτικος μεζές για τους μερακλήδες μέσα από την “σοφία” των παλιών νοικοκυρών που δεν “πετούσαν” τίποτα!
Πηχτή Παραδοσιακή
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 φόρμα
Η παραδοσιακή πηχτή είναι ο κλασικός χειμωνιάτικος μεζές για τους …
Υλικά
- 4 χοιρινά πόδια
- 1 κότσι
- 8-10 σκελίδες σκόρδο
- 125 ml. λευκό ξύδι
- 125 ml. ξύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τα πόδια.
Βάζουμε τα ποδαράκια να βράσουν σε άφθονο νερό, στο οποίο θα προσθέσουμε αλάτι και το λευκό ξύδι, σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 45 λεπτά.
Ξαφρίζουμε μέχρι να καθαρίσει ο ζωμός. - Όταν βράσουν τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφαιρούμε από το ζωμό, που έμεινε, το λίπος. Βάζουμε και πάλι τον ζωμό να βράσει. - Καθαρίζουμε το κρέας από τα πόδια κόβοντάς το σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια.
Χοντροκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου.
Ρίχνουμε το κρέας, τα σκόρδα, αλάτι όσο χρειαστεί, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξύδι και την δάφνη στο ζωμό και βράζουμε για 30 λεπτά. - Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα, σκεπάζουμε πολύ καλά την φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 μέρες.
Διατηρείται στο ψυγείο τουλάχιστον 1 μήνα.
Μπραβο πατριδα