Κοσώνα – Λαμπρόψωμο

Η κοσώνα ή το Λαμπρόψωμο είναι ένα παραδοσιακό είδος γλυκού ψωμιού το οποίο ετοιμάζεται και προσφέρεται το βράδυ της Ανάστασης! Η συνταγή είναι η κλασσική και η προσθήκη των μυρωδικών είναι αυτό που το διαχωρίζει από το κοινό ψωμί! Τα παλιά τα χρόνια το λαμπρόψωμο αντικαθιστούσε το σημερινό τσουρέκι, στα βαφτιστήρια δηλαδή οι νονοί πήγαιναν …

Ζυμαρικά Casarecce με Κοτόπουλο, Μελιτζάνα και Ανθότυρο

Ζυμαρικά Casarecce με Κοτόπουλο, Μελιτζάνα και Ανθότυρο. Τα Casarecce είναι ιταλική πάστα και σημαίνει «σπιτικό» δηλαδή σπιτικά ζυμαρικά! Με σπειροειδές σχήμα κάτι σαν τα κρητικά σκιουφιχτά! Ταιριάζουν άψογα με κάθε είδους κρεατικό με σάλτσα και αν σας αρέσουν τα al dente θα τα λατρέψετε!

Κασουλέ, Η Πλούσια Φασολάδα (Cassoulet de Toulouse)

Το κασουλέ είναι μία φασολάδα κι ίσως το πιo γνωστό πιάτο της Νοτιοδυτικής Γαλλίας,με υπέροχη γεύση! Οι παραλλαγές του πιάτου πολλές,τρείς είναι οι πιό γνωστές συνταγές-παραλλαγές: 1. Το cassoulet de Castelnaudary που γίνεται με χοιρινό κρέας. 2.Το cassoulet de Toulouse,που επιπλέον προστείθεται αρνί και λουκάνικα χωριάτικα. 3.Το cassoulet de Carcassonne που γίνεται επίσης με πέρδικα …

Τρούφες Με Κάστανο

Πλέον μπήκαμε για τα καλά στο πνεύμα των Γιορτών. Οι τρούφες με κάστανο κάνουν φόρεσαν τα “καλά” τους και κάνουν πασαρέλα στο Funky Cook.gr! Και τι πιο ταιριαστό για κεράσματα από τις χειμωνιάτικες τρούφες με κάστανο και ευχές για καλές Γιορτές!

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα) Παραδοσιακό Ψωμί

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα), ένα μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό ψωμί, “κεντημένο” και διακοσμημένο με διάφορα σχέδια από ζυμάρι, μελωμένο έργο τέχνης,το ετοιμάζουν μέχρι και σήμερα σε ορισμένους τόπους στην Ελλάδα και το πάνε στο τραπέζι του γάμου σαν δώρο γάμου! Η πρεβέντα κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρεται αντί της τούρτας!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close