Tiramisu, το ωραιότερο και το πιο αντιπροσωπευτικό γλυκό της Ιταλικής κουζίνας!
Tiramisu σε Ποτήρι Recipe
By 17 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 20 mins
Tiramisu, το ωραιότερο και το πιο αντιπροσωπευτικό γλυκό της Ιταλικής κουζίνας!
Υλικά
- > Για την Κρέμα
- 500 gr. τυρί μασκαρπόνε
- 150 gr. άχνη ζάχαρη
- 4 ασπράδια αυγών
- 5 κρόκους αυγών
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
- > Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 250 ml. καφέ εσπρέσο
- 100 ml. γάλα φρέσκο
- 80 ml. κονιακ ή ρούμι
- Κακάο
Οδηγίες
- Η κρέμα
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπώλ το τυρί, την άχνη, τους κρόκους και την βανίλια μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ομογενές μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. - Ενσωματώνουμε σταδιακά την μαρέγκα στο μείγμα με το τυρί ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τον εσπρέσσο, το λικέρ, το κονιάκ και το γάλα. - Βουτάμε 2 σαβαγιάρ στον καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.
Σπάμε σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε κρέμα ώς την μέση, πάλι 1 σαβαγιάρ μουλιασμένο σε κομμάτια και τέλος γεμίζουμε με κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και πρίν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.