Μία τέλεια pizza, θα αγαπηθεί από μικρούς αλλά και μεγάλους. Δοκιμάστε την σε παιδικό πάρτυ, θα κλέψετε τις εντυπώσεις!
Γλυκιά Pizza με Κρέμα, Ροδάκινα και Σταφίδες Recipe

By 16 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8-10 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 3 hrs 0 min
Μία τέλεια pizza, θα αγαπηθεί από μικρούς αλλά και μεγάλους. Δοκιμάστε την …
Υλικά
- > Για την ζύμη
- 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
- 1 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 ml. νερό χλιαρό
- > Για την Κρέμα
- 1½ φλυτζάνι γάλα
- 3 κρόκους αυγών
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
- 4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- > Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 4 ροδάκινα ώριμα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- Σταφίδες
Οδηγίες
- Η ζύμη
Ετοιμάζουμε το προζύμι.
Διαλύουμε την μαγιά σε 4 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφού σκεπάσουμε τον χυλό με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να "φουσκώσει". - Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι, την ζάχαρη που την έχουμε διαλύσει μαζί με το βούτυρο στο νερό χλιαρό.
Ζυμώνουμε 5΄λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη, αν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια! - Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα.
Κατόπιν την αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου,σκεπασμένη με νωπή πετσέτα.
Ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια. - Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη, την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα «στεφάνι» γύρω από την βάση.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό δίσκο ψησίματος, τον οποίο έχουμε αλευρώσει. - Η κρέμα
Στο μίξερ χτυπάμε για 2 λεπτά το κόρν φλάουρ, το αλεύρι, την ζάχαρη και τα αυγά.
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ωστε να είναι χλιαρό.
Ρίχνουμε το μισό γάλα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες. - Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε το βούτυρο.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας για να μη πιάσει κρούστα. - Η συναρμολόγηση
Απλώνουμε όλη την κρέμα πάνω στην ζύμη.
Τοποθετούμε τα ροδάκινα και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη. - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180°C μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της πίτσας.
Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Επιδορπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο