Αρχική 2014

Αρχείο

Σίφνος, το νησί του Τσελεμεντέ με την υπέροχη γαστρονομική ιστορία! Αγαπάω την Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα και γενικά κάθε παραδοσιακή συνταγή κάθε χώρας. τόπου, λαού, βρίσκω μια κρυμμένη μαγεία και μια ιδιαίτερη σημασία μέσα σε κάθε παραδοσιακή τοπική συνταγή, γι' αυτό...
Χριστόψωμο, ένα ψωμί το οποίο φτιάχνεται την παραμονή των Χριστουγέννων με ιδιαίτερη ευλάβεια, η συνταγή είναι πανεύκολη και με σίγουρη επιτυχία!  Στολίζεται με διακοσμητικά σκαλιστά από ζυμάρι και έναν σταυρό, την ημέρα των Χριστουγέννων.
Η κοσώνα ή το Λαμπρόψωμο είναι ένα παραδοσιακό είδος γλυκού ψωμιού το οποίο ετοιμάζεται και προσφέρεται το βράδυ της Ανάστασης! Η συνταγή είναι η κλασσική και η προσθήκη των μυρωδικών είναι αυτό που το διαχωρίζει...
Το παραδοσιακό "άγιο" γλυκό μυρωδάτο ψωμί, που προσφέρεται προς τιμήν στην γιορτή του αγίου και την ονομαστική γιορτή των πιστών, για να διαβαστεί και να ευλογηθεί στην Αρτοκλασία (Ιερά Ακολουθία Προσκομιδής) και στην συνέχεια να μοιραστεί ευλογημένος σε όλους...
Tα Cancelle είναι αρωματικά cakes,από την Κεντρική Ιταλία! Το γλυκάνισο και το λεμόνι αρωματίζουν διακριτικά! Κάτι ανάμεσα σε pancakes και πολύ μαλακά μπισκότα, τα Cancelle θα σας ενθουσιάσουν!
Τα παραδοσιακά, πεντανόστιμα Λευκαδίτικα λαδοκούλουρα, φτιάχνονται πανεύκολα! Για όσους δεν τα γνωρίζουν είναι μυρωδάτα γλυκά ψωμάκια, τα οποία αν φρυγανίσετε γίνονται και σαν παξιμαδάκια, ένα ιδανικό σνάκ!
47,047Follow meFollow me
17,403Follow meFollow me
4,072Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe