Tα Cancelle είναι αρωματικά cakes,από την Κεντρική Ιταλία!
Το γλυκάνισο και το λεμόνι αρωματίζουν διακριτικά!
Κάτι ανάμεσα σε pancakes και πολύ μαλακά μπισκότα, τα Cancelle θα σας ενθουσιάσουν!
Cancelle, Ιταλικά Μαλακά Μπισκότα Recipe
By 19 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (15 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Tα Cancelle είναι αρωματικά cakes,από την Κεντρική Ιταλία! Το γλυκάνισο και το …
Υλικά
- 180 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 3 αυγά
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισο κοπανισμένους
- ¼ κουταλάκι ταου γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε,ανακατεύοντας με σπάτουλα το λικέρ, την βανίλια, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το γλυκάνισο, το ξύσμα λεμονιού και τέλος το αλεύρι. - 1ος τρόπος ψησίματος
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε 1 κουταλιά από το μείγμα και το ανοίγουμε σε δίσκο με πάχος 1 εκατοστό.
Περιμένουμε να ψηθεί και από τις 2 πλευρές. - 2ος τρόπος ψησίματος
Απλώνουμε ένα φύλλο σιλικόνης ή λαδόχαρτο και δημιουργούμε δίσκους με την ζύμη σε μέγεθος μεγάλου μπισκότου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 17-20 λεπτά.