Λαδοκούλουρα Λευκάδας

1.1K

Τα παραδοσιακά, πεντανόστιμα Λευκαδίτικα λαδοκούλουρα, φτιάχνονται πανεύκολα!
Για όσους δεν τα γνωρίζουν είναι μυρωδάτα γλυκά ψωμάκια, τα οποία αν φρυγανίσετε γίνονται και σαν παξιμαδάκια, ένα ιδανικό σνάκ!

Λαδοκούλουρα Λευκάδας Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 9 Οκτωβρίου, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (25-30 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 hrs 20 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 6 hrs 5 mins

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, δύο φορές και το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη τρίβουμε με τα χέρια μας τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν μια τριφτή υφή.
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
    Διαλύουμε το αλάτι μέσα στο νερό και το προσθέτουμε στην ζύμη.
    Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
  3. Αφήνουμε την ζύμη 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί.
    Λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί.
    Κόβουμε την ζύμη σε μικρότερα κομμάτια των 50 gr.
  4. Στον πάγκο μας απλώνουμε σουσάμι και πλάθουμε τα κουλουράκια σε μακρύ κορδόνι και μετά το ενώνουμε.
    Όσο πλάθουμε τα κουλουράκια τα περνάμε από το σουσάμι ελαφρά.
  5. Τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
    Αφήνουμε τα κουλουράκια 4-5 ώρες σε ζεστό σημείο, σκεπασμένα να φουσκωσουν!
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, περίπου για 40 λεπτά μέχρι να πάρουν σκούρο καφέ χρώμα.
    Τα κουλουράκια είναι πανετοιμα να τα απολαύσετε, μπορείτε να τα διατηρήσετε σε πάνινα ή πλαστικά σακουλάκια, αφού τα αφήσετε να κρυώσυν καλά!

Join the Conversation

  1. Αφρυγάνιστα ψηφίζω εγώ!!
    Καλησπέρα

    1. funkycook Author says:

      Κι εγώ Ξανθή μου!
      Καλημέρα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close