Αρχική 2014

Αρχείο

#mywale Project Μόλις λίγες ημέρες μετά τον ερχομό του Σεπτέμβρη και την επιμονή όλων για ατελείωτο ήλιο και θάλασσα, η πρώτη συνταγή που διάλεξα να μοιραστώ μαζί σας μετά το διάλλειμα των διακοπών προφανώς μοιάζει τόσο παράξενη επιλογή. Ίσως είναι κάπως...
Κεφτεδάκια από Κοτόπουλο με Πουρέ Πέστο Λίγες μέρες πριν τον Αύγουστο ο βασιλικός έχει φουντώσει και τα καταπράσινα, ζωηρά του φύλλα μου φέρνουν στο μυαλό την νοστιμιά του πέστο! Αυτή η μαγευτική σάλτσα που μια κουταλιά της είναι αρκετή να σε...
Στέκεσαι μπροστά στον πάγκο της λαϊκής  να επιλέξεις ένα πεπόνι, όσες "γνώσεις" και να έχεις εσύ ή ο "ειδικός" κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί οτι δεν θα βγει άνοστο. Για μένα το πεπόνι είναι σαν το αβοκάντο θέλει τον...
Η Ιταλική κουζίνα είναι και αυτή μια από τις αγαπημένες μου, η ποικιλία των γεύσεων της και συγκεκριμένα των λιτών γεύσεων που προκύπτουν από ελάχιστα υλικά με πρωταγωνιστή το ελαιόλαδο και τα λαχανικά θεωρώ πως είναι προνόμιό της και...
Αν κάτι μπορεί να χαρακτηριστεί καλοκαίρι μέσα στο πιάτο μου αυτό μπορεί να είναι μόνο μια ντοματοσαλάτα. Από την μια άκρη της χώρας ως την άλλη η ντοματοσαλάτα έχει διεκδικήσει έτη και έτη την σχεδόν καθημερινή εμφάνιση της στο τραπέζι! Τι...
Τα λόγια, όπως μου ήρθαν από τον Νίκο Κ. ο οποίος μου παραχώρησε τις Κρητικές συνταγές και λέει: ''Αρνί Σφακιανό Γιαχνί ή Τσιγαριαστό, μιλάμε για το απόλυτο Κρητικό πιάτο, αν πετύχει είναι ότι καλύτερο. Προσοχή, τα υλικά πρέπει να...
Το ντοματόρυζο ήταν πάντα το καλοκαιρινό φαγητό της στιγμής και επειδή το καλοκαίρι είχαμε τις δικές μας ντομάτες... οι στιγμές ήταν πολλές! Η συνταγή για το αγαπημένο ντοματόρυζο πέρασε από την γιαγιά στην μαμά και από την μαμά μου σε...
Πάντα αγαπώ την Κρήτη και θεωρώ όπως όλος ο κόσμος της γαστρονομίας άλλωστε, την Κρητική διατροφή κορυφαία! Ίσωςκαι η κρητική ρίζα μίλησε μέσα μου, γι' αυτό όλη την εβδομάδα θα μαγειρεύουμε και θα τρώμε Κρητικά, θα μαγειρευτούν 5 συνταγές από...
Αν υπάρχει παράδεισος στην γεύση τότε αυτή η τάρτα με κεράσια αποτελεί κομμάτι του! Κάνεις λίγο υπομονή να ξεκουκουτσιάσεις τα κεράσια.Ο κλασικός τρόπος την φουρκέτα είναι ο καλύτερος! Βάλε πετροκέρασα και τα άλλα τα μαυροκέρασα, βάλε και ένα αγελαδινό βούτυρο "καλό"...
Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να "αντιστέκεται" στις μελιτζάνες, ειδικά για τα τεμπέλικα μεσημέρια συνοδεύονται με ξυδάτη σάλτσα και άφθονο τυρί! Μην γκρινιάξεις για το τηγάνι, μια τόση μικρή παρασπονδία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και ας αναγνωρίσουμε οτι σχεδόν όλοι αγαπάμε...
46,440Follow meFollow me
14,329Follow meFollow me
4,163Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe

My Instagram