Κέικ με πεπόνι, ελαιόλαδο και βασιλικό, ένα υπέροχο και ελαφρύ καλοκαιρινό κέικ που θα λατρέψεις!
Στέκεσαι μπροστά στον πάγκο της λαϊκής να επιλέξεις ένα πεπόνι, όσες “γνώσεις” και να έχεις εσύ ή ο “ειδικός” κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί οτι δεν θα βγει άνοστο.
Για μένα το πεπόνι είναι σαν το αβοκάντο θέλει τον σωστό χρόνο ωρίμανσης για να γίνει τέλεια απολαυστικό, να είναι όσο γλυκό πρέπει και να είναι αρωματικό.
Το πεπόνι δεν χρειάζεται να είναι παγωμένο απλά να είναι δροσερό ώστε το ζουμερό της υπόθεσης να σε δροσίζει και να σε αφήνει να νιώθεις όλη την γεύση.
Αν τώρα εκείνο το απόγευμα το πεπόνι που θα κόψεις διαπιστώσεις οτι είναι λίγο άνοστο ή παραγινωμένο μην το πετάξεις γιατί μπορείς να φτιάξεις ένα ωραιότατο κέικ.
Θα το αρωματίσεις με λίγο βασιλικό και λίγο λάιμ και το άνοστο πεπόνι θα γίνει γλύκισμα!
Κέικ με Πεπόνι, Ελαιόλαδο και Βασιλικό
By 16 Ιουλίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 10 Servings
Το πιο καλοκαιρινό κέικ είναι εδώ!
Υλικά
- 200 gr. πεπόνι
- 80 gr. ζάχαρη συν μια κουταλιά της σούπας
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 240 gr. αλεύρι φαρίνα
- 3 αυγά
- 1 λάιμ ξύσμα και χυμό
- 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα βασιλικού
- 1½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή ½ κάψουλα βανιλλίνης
- 200 gr. τυρί κρέμα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180°C.
Πολτοποιούμε το πεπόνι.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. - Σε ένα γουδί πολτοποιούμε τον βασιλικό μαζί με την μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών μαζί με το ξύσμα, τον χυμό του λάιμ και την βανίλια. - Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και το αλεύρι.
Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών εναλλάξ το πεπόνι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι. - Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη κλασική φόρμα κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180°C.
Αφού ξεφορμάρουμε αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά. - Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, την άχνη και τον χυμό λάιμ, καλύπτουμε το κρύο κέικ και αν θέλουμε διατηρούμε στο ψυγείο για 2 ημέρες.
- Tips
- Αν θέλουμε το λάιμ μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με λεμόνι.
- Μια ακόμη ωραία ιδέα είναι αν θέλουμε να αρωματίσουμε με λικέρ μαστίχα, δυόσμο ή με ένα φύλλο αρμπαρόριζα αν θέλετε να παραλείψετε τον βασιλικό.
- Αν το πεπόνι είναι πολύ γλυκό μειώστε την ζαχαρη ή αν δεν είναι αρκετά γλυκό προσθέστε επιπλέον ζάχαρη.
- Μπορείτε αν θέλετε να τεμαχίσετε σε τετράγωνα κομάτια το κέικ να βουτήξετε σε γκανάζ λευκής σοκολάτας και να πασαλίσετε με καρύδα.
πολύ καλή ιδέα!
Ουάου, δεν έχω ξαναδεί πεπόνι σε κέικ! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!
Καλημέρα! Είστε fan των food blogs?
Βοηθήστε στην έρευνα που κάνω για την διπλωματική διατριβή μου με θέμα με θέμα «Μελέτη των ιστοσελίδων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, των τάσεων, της δυναμικής καθώς και της επιρροής τους στις καταναλωτικές συνήθειες και προτιμήσεις» απαντώντας ανώνυμα το παρακάτω ερωτηματολόγιο!
https://goo.gl/OmJ0E8
Σας ευχαριστώ πολύ!
Βεβαίως να σας απαντήσω και για ο,τι άλλο είμαστε στην διάθεσή σας!