Αν υπάρχει παράδεισος στην γεύση τότε αυτή η τάρτα με κεράσια αποτελεί κομμάτι του!
Κάνεις λίγο υπομονή να ξεκουκουτσιάσεις τα κεράσια.Ο κλασικός τρόπος την φουρκέτα είναι ο καλύτερος!
Βάλε πετροκέρασα και τα άλλα τα μαυροκέρασα, βάλε και ένα αγελαδινό βούτυρο “καλό” άλλο μυστικό για επιτυχία δεν έχει.
Μην παρασυρθείς να την απολαύσεις με παγωτό, έτσι μόνη της τρώγεται αυτή.
Μια συνταγή που φτιάχνεται πανεύκολα, από την στιγμή ξεκινάς να ζυμώνεις μέχρι την στιγμή που απολαμβάνεις, αυτή την βουτυρένια, τραγανή τάρτα με ζουμερά κεράσια, νιώθεις σαν να είσαι στον παράδεισο της γεύσης!
Galette, Βουτυρένια Τάρτα με Κεράσια Recipe
By 23 Ιουνίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 8 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40-45 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 40 mins
Αν υπάρχει παράδεισος στην γεύση τότε αυτή η τάρτα με κεράσια αποτελεί …
Υλικά
- > Για την Ζύμη
- 290 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 gr. αγελαδινό βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
- 60 ml. νερό παγωμένο
- > Για την Γέμιση
- 500 gr. κεράσια πετροκέρασα και μαυροκέρασα
- 65 gr. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή μια κάψουλα βανιλλίνης
- 1¼ κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
- 30 gr. αγελαδινό βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
- Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια.
- Με τις παλάμες μας αρχίζουμε να τρίβουμε τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα σαν από ψίχουλα ψωμιού.
- Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και το νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε την ζύμη στο ψυγείο. - Ξεκουκουτσιάζουμε τα κεράσια.
Τα τοποθετούμε σε ένα μπώλ, περιχύνουμε με την βανίλια, αναμειγνύουμε το κόρν φλάουρ με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα κεράσια.
Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώνουμε ένα φύλλο ψησίματος και ανοίγουμε επάνω την ζύμη σε ένα φύλλο μετρίου πάχους, περίπου διαμέτρου 24 εκατοστών. - Ρίχνουμε στο κέντρο της ζύμης τα κεράσια μαζί με τα υγρά τους.
- Κλείνουμε την τάρτα, με την βοήθεια του χαρτιού ανασηκώνοντας τις άκρες της ζύμης.
Κλείνουμε τόσο ώστε η μέση της τάρτας να μείνει ακάλυπτη.
Αλείφουμε την ζύμη με το ασπράδι του αυγού και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. - Προσθέτουμε επάνω από τα κεράσια σε μικρά κυβάκια το βούτυρο της γέμισης.
Ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά και κατόπιν άλλα 30 περίπου λεπτά στους 175°C. - Αφήνουμε την κερασόπιτα 10 λεπτά να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη πριν σερβίρουμε!
- Tips
- Χρησιμοποιήστε ένα αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας και όχι soft αλλά σε αλουμινόχαρτο.
- Την ζύμη μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο εως και 3 ημέρες!
- Την ζύμη αφληστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά!
- Αν τα κεράσια είναι ξινά προσθέστε λίγο περισσότερη ζάχαρη.
- Αν θέλετε μπορείτε στην γέμιση να προσθέσετε τζίντζερ, κανέλα ή άλλα μπαχαρικά που σας αρέσουν.
- Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μια ακόμη υπέροχη, διαφορετική τάρτα με κεράσια:
προσθέσετε τυρί μπρί ή μοτσαρέλα φρέσκια, λίγο ξύδι μπαλσάμικο και δενδρολίβανο, μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε την ζάχαρη από την γέμιση!