Σουτ μακάλο, κεφτέδες με λευκή σάλτσα

Ένα παραδοσιακό μακεδονίτικο φαγητό, το σουτ μακάλο δηλαδή οι κεφτέδες με λευκή σάλτσα από αλεύρι και σκόρδο και κόκκινο πιπέρι. Η απλότητα και η νοστιμιά του μας θυμίζουν το μεγαλείο της τοπικής ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

Σπιτικό Γιαούρτι, Πανεύκολα

Σπιτικό Γιαούρτι, Πανεύκολα! Το γάλα αλλά και το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι πλήρες, ολόπαχα δηλαδή, διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι επιθυμητό και το γιαούρτι δεν θα αποκτήσει πλούσια κρεμώδη μορφή αλλά θα γίνει “νερουλό και αραιό”. Επειδή όμως φτιάχνουμε σπιτικό, αγνό γιαούρτι, καλό είναι να το φτιάξουμε πλήρες!  

Σαλάτα με Κοτόπουλο, Μάνγκο και Βινεγκρέτ Λάιμ

Μια ιδιαίτερη σαλάτα  Κοτόπουλο, Μάνγκο και Βινεγκρέτ Λάιμ! Μαριναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου, μάνγκο, φρέσκο κόλιαντρο και υπέροχη βινεγκρέτ λάιμ και τζίντζερ! Το μάνγκο, σε συνδυασμό με τα λαχανικά και το κοτόπουλο, δένουν άψογα! Η βινεγκρέτ λάιμ και τζίντζερ δίνει φρεσκάδα και την οξύτητα που χρειάζεται η σαλάτα!

Γλυκόξινη μαρμελάδα από κόκκινες πιπεριές

Μια διαφορετική μαρμελάδα, όχι από φρούτα αλλά γλυκόξινη μαρμελάδα από κόκκινες πιπεριές! Μια μαρμελάδα εντυπωσιακή με υπέροχη γεύση που θα συνοδεύσει καταπληκτικά επιτραπέζια τυριά, ιδανικά ταιριάζει σε σάντουιτς και ψητά κρέατα!

Κομπόστα Ανανά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να απολαύσετε τον ανανά είναι να τον φτιάξετε μια κομπόστα! Η κομπόστα ανανά φτιάχνεται πανεύκολα και είναι φυσικά πολύ καλύτερη από την κονσερβοποιημένη! Απολαύστε την δροσερή ή χρησιμοποιήστε την σε γλυκά!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close