Μια διαφορετική μαρμελάδα, όχι από φρούτα αλλά γλυκόξινη μαρμελάδα από κόκκινες πιπεριές!
Μια μαρμελάδα εντυπωσιακή με υπέροχη γεύση που θα συνοδεύσει καταπληκτικά επιτραπέζια τυριά, ιδανικά ταιριάζει σε σάντουιτς και ψητά κρέατα!
Γλυκόξινη μαρμελάδα από κόκκινες πιπεριές Recipe
By 18 Σεπτεμβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 βάζο (500 gr. Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 60 mins
Μια διαφορετική μαρμελάδα, όχι από φρούτα αλλά γλυκόξινη μαρμελάδα από …
Υλικά
- 500 gr. κόκκινες πιπεριές
- 1 μήλο κόκκινο ή πράσινο
- 250 ml. μηλόξυδο
- 200 gr. ζάχαρη
- Αλάτι
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους και αν θέλουμε και την φλούδα (δείτε σημειώσεις στα tips).
Στο multi πολτοποιούμε τις πιπεριές. - Καθαρίζουμε το μήλο, κρατώντας τις φλούδες και το εσωτερικό τους, τα οποία κλείνουμε σε ένα τουλπάνι και το δένουμε καλά.
Tρίβουμε το μήλο στον τρίφτη, στο χοντρό μέρος του. - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό πιπεριάς, την ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι, το τριμμένο μήλο και το τουλπάνι που κλείσαμε τα υπολείμματατου μήλου.
- Βράζουμε την μαρμελάδα αρχικά σε ζωηρή φωτιά και μόλις πάρει 1-2 βράσεις χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε την μαρμελάδα.
Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να στέκεται στην κουτάλα. Θέλουμε η μαρμελάδα να βγάλει ένα παχύρευστο σιρόπι, αν είναι λίγο ρευστή δεν πειράζει, μόλις κρυώσει θα πήξει! - Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
Αναποδογυρίζουμε τα βάζα και μόλις κρυώσει αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαϊκή
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικό
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο