Ένας από τους καλύτερους τρόπους να απολαύσετε τον ανανά είναι να τον φτιάξετε μια κομπόστα!
Η κομπόστα ανανά φτιάχνεται πανεύκολα και είναι φυσικά πολύ καλύτερη από την κονσερβοποιημένη!
Απολαύστε την δροσερή ή χρησιμοποιήστε την σε γλυκά!
Κομπόστα Ανανά Recipe
By 3 Ιουλίου, 2012
Published:- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 8 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 13 mins
Ένας από τους καλύτερους τρόπους να απολαύσετε τον ανανά είναι να τον …
Υλικά
- 1 ανανά ώριμο
- 100 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 ml. νερό
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το ανανά αφαιρώντας το εξωτερικό του περίβλημα και όλα τα μαύρα στίγματα από την σάρκα του.
- Κόβουμε τον ανανά σε φέτες, μετρίου πάχους και αφαιρούμε το σκληρό σημείο στο κέντρο κάθε φέτας, αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα μικρό στρογγυλό κουπ πάτ, με μαχαιράκι ή με ειδικό εργαλείο.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις φέτες του ανανά και βράζουμε άλλα 4 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά. - Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο και καλύπτουμε με το σιρόπι.
Διατηρούμε την κομπόστα στο ψυγείο!
Απολαύστε την με γιαούρτι ή ακόμη και σκέτη!