Μοσχάρι Κατσαρόλας με Μανιτάρια - Beef Stew
By 25 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5-6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 hr 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 50 mins
Μια εκπληκτική συνταγή για stew!
Και τώρα αναρωτιέστε ίσως τι είναι το stew...
To stew είναι ένας τρόπος μαγειρέματος, όπου είναι κάτι σαν το ελληνικό στιφάδο, το γιαχνί ή καλύτερα θα λέγαμε οτι είναι το σιγοβρασμένο φαγητό κατσαρόλας!
Συνήθως χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του, μοσχαρίσιο κρέας, λαχανικά, ζωμός, καρυκεύματα και το άμυλο ή το αλεύρι ώστε να δοθεί η επιθυμητή, χαρακτηριστική, πυκνή του σάλτσα!
Το πετυχημένο stew είναι σαν μια παχύρευστη σούπα και ιδανικό για τις κρύες μέρες!
Υλικά
- 600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα
- 500 gr. μανιτάρια λευκά ή champignon
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο καρότο
- 3 μεγάλες ντομάτες σφιχτές
- 1600 ml. ζωμό βοδινού
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 1½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και επιπλέον για το κρέας
- 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala (μείγμα μπαχαρικών)
- 1 κουταλιά της σούπας, κοφτή πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 150 gr. γιαούρτι στραγγιστό
Οδηγίες
- Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το καρότο.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες αφαιρώντας τους σπόρους, αφού πρώτα τις ξεφλουδίσουμε.
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια.
Αλευρώνουμε καλά το κρέας και το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. - Σε μια βαθιά, πλατιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά.
Τοποθετούμε το κρεας μέσα στην κατσαρόλα και το σωτάρουμε πολύ καλά μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σωτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. - Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το καρότο, πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι.
Σωτάρουμε και πάλι τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν. - Προσθέτουμε τον ζωμό ζεστό, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το αλάτι.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το φαγητό 2-3 βράσεις και κατόπιν χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε 1½ ώρα. - Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί στην σάλτσα.
Βράζουμε 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε!
Συνοδεύουμε με επιπλέον γιαούρτι και ζεστό, τραγανό ψωμί!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαϊκή
- ΤΥΠΟΣ: Κυρίως πιάτο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο