Σουτ μακάλο, κεφτέδες με λευκή σάλτσα

3.9K

Ένα παραδοσιακό μακεδονίτικο φαγητό, το σουτ μακάλο δηλαδή οι κεφτέδες με λευκή σάλτσα από αλεύρι και σκόρδο και κόκκινο πιπέρι.

Η απλότητα και η νοστιμιά του μας θυμίζουν το μεγαλείο της τοπικής ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

Σουτ μακάλο, κεφτέδες με λευκή σάλτσα Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 27 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6-8 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 15 mins

Ένα παραδοσιακό μακεδονίτικο φαγητό, το σουτ μακάλο δηλαδή οι κεφτέδες …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει σε νερό και το στίβουμε καλά.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Ζυμώνουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια πάτα πολύ καλά για 5 λεπτά.
    Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε 30 περίπου λεπτά στην άκρη.
  2. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  3. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
  4. Αδειάζουμε το λάδι που τηγανίστηκαν τα κεφτεδάκια και κρατάμε το τηγάνι, ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
    Τα σωτάρουμε ελάχιστα χωρίς να τα αφήσουμε να πάρουν καφέ χρώμα.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε ασταμάτητα με ξύλινο κουτάλι. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
    Μόλις αρχίσει πάρει ξανθό χρώμα προσθέτουμε τον ζωμό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα σταμάτητα για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.
  6. Σιγοβράζουμε μερικά λεπτά, αν η σάλτσα μας φαίνεται πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο ακόμη ζωμό.
  7. Ανακατεύουμε το κοκκινοπίπερο με λίγο λάδι και το προσθέτουμε πριν το σερβίρισμα.
  8. Ανακατεύουμε πασπαλίζουμε με μπούκοβο προαιρετικά.

Join the Conversation

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close