Αρχική 2013

Αρχείο

Η τούρτα αμυγδάλου είναι λατρεμένη τούρτα! H σοκολάτα δεν «χωράει» στην τούρτα αυτήν, θα χρειαστείτε ένα αφράτο παντεσπάνι, μια πλούσια κρεμα ζαχαροπλαστικής, μια ντελικάτη σαντιγύ και άφθονο αμύγδαλο!
Λατρεμένα  σιροπιαστά τουλουμπάκια ένας σιροπιαστός πειρασμός! Η ανατολίτικη αυτή συνταγή, με τα χρόνια έχει αφομοιωθεί στην Ελληνική Κουζίνα. Φτιάξτε τα μόνοι σας, ο τρόπος είναι πολύ εύκολος!
Πεντανόστιμα, παραδοσιακά καλτσούνια και μύρισε Κρήτη!
Το καλοκαιρινό, παραδοσιακό γλύκισμα της Ζακύνθου με μια μικρή παραλλαγή, την αγαπημένη μαστίχα! Η μαστίχα και το φυστίκι του δίνει μια ωραιότατη γευστική πινελιά και μάλιστα κρατώντας τον Ελληνικό, παραδοσιακό του χαρακτήρα!
Η ζύμη για σου είναι από τις βασικές ζύμες της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Η ζύμη σου  είναι πανέυκολη και αυτό θα το καταλάβετε με την πρώτη απόπειρα! Η επιτυχία των σου είναι να είναι αέρινα και ελαφριά! Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε πολλές παραλλαγές...
Πανεύκολη ζύμη, έτσι όπως ακριβώς πρέπει να είναι η ζύμη για την τέλεια Σπιτική Πίτσα - pizza!
Πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα με τραχανά. Η Θεσσαλιώτισσα γιαγιά μας μεγάλωσε μ' αυτη την Τραχανόπιτα,  τα κρύα απογεύματα του χειμώνα μας την έφτιαχνε και την συνόδευε μαζί με ζεστό γάλα!
Γρήγορα, τραγανά και πεντανόστιμα, ζεστά και πανεύκολα τηγανόψωμα! Κλασικά ή δοκιμάστε τα με τα αγαπημένα σας υλικά!
Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το Χουνκιάρ Μπεγιεντί! Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας όπως μαγειρεύτηκε όπως "αρέσει στον σουλτάνο" όχι τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή... μιλάμε για μια άλλη ιστορία, βγαλμένη από την κουζίνα...
Τα κιτρινοκούλουρα της Αστυπάλαιας είναι τοπικά παξιμάδια που περιέχουν σαφράν, όπου τους προσδίσει το χαρακτηριστικό χρώμα, χλωρή ένα τοπικό Αστυπαλίτικο τυρί και ξεχωριστή γεύση!
47,047Follow meFollow me
17,403Follow meFollow me
4,074Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe