Τούρτα Αμυγδάλου
Η τούρτα αμυγδάλου είναι λατρεμένη τούρτα! H σοκολάτα δεν «χωράει» στην τούρτα αυτήν, θα χρειαστείτε ένα αφράτο παντεσπάνι, μια πλούσια κρεμα ζαχαροπλαστικής, μια ντελικάτη σαντιγύ και άφθονο αμύγδαλο!
Η τούρτα αμυγδάλου είναι λατρεμένη τούρτα! H σοκολάτα δεν «χωράει» στην τούρτα αυτήν, θα χρειαστείτε ένα αφράτο παντεσπάνι, μια πλούσια κρεμα ζαχαροπλαστικής, μια ντελικάτη σαντιγύ και άφθονο αμύγδαλο!
Λατρεμένα σιροπιαστά τουλουμπάκια ένας σιροπιαστός πειρασμός! Η ανατολίτικη αυτή συνταγή, με τα χρόνια έχει αφομοιωθεί στην Ελληνική Κουζίνα. Φτιάξτε τα μόνοι σας, ο τρόπος είναι πολύ εύκολος!
Πεντανόστιμα, παραδοσιακά καλτσούνια και μύρισε Κρήτη!
Το καλοκαιρινό, παραδοσιακό γλύκισμα της Ζακύνθου με μια μικρή παραλλαγή, την αγαπημένη μαστίχα! Η μαστίχα και το φυστίκι του δίνει μια ωραιότατη γευστική πινελιά και μάλιστα κρατώντας τον Ελληνικό, παραδοσιακό του χαρακτήρα!
Η ζύμη για σου είναι από τις βασικές ζύμες της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Η ζύμη σου είναι πανέυκολη και αυτό θα το καταλάβετε με την πρώτη απόπειρα! Η επιτυχία των σου είναι να είναι αέρινα και ελαφριά! Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε πολλές παραλλαγές γεμίζοντας τα σού με γλυκές αλλά και αλμυρές κρέμες!
Πανεύκολη ζύμη, έτσι όπως ακριβώς πρέπει να είναι η ζύμη για την τέλεια Σπιτική Πίτσα – pizza!
Πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα με τραχανά. Η Θεσσαλιώτισσα γιαγιά μας μεγάλωσε μ’ αυτη την Τραχανόπιτα, τα κρύα απογεύματα του χειμώνα μας την έφτιαχνε και την συνόδευε μαζί με ζεστό γάλα!
Γρήγορα, τραγανά και πεντανόστιμα, ζεστά και πανεύκολα τηγανόψωμα! Κλασικά ή δοκιμάστε τα με τα αγαπημένα σας υλικά!
Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το Χουνκιάρ Μπεγιεντί! Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας όπως μαγειρεύτηκε όπως “αρέσει στον σουλτάνο” όχι τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή… μιλάμε για μια άλλη ιστορία, βγαλμένη από την κουζίνα του παλατιού του Μουράτ! To φαγητό αυτό παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων με ελάχιστες …
Τα πολίτικα τσατάλια με μαυροκούκι είναι τα πιο αγαπημένα μου κουλουράκια, τραγανά και σχεδόν άγλυκα -δεν έχουν εποχή- αλλά για εμένα είναι τόσο γιορτινά, τόσο όμορφα, και μόνο που μοσχοβολάνε μαχλέπι αυτομάτως θυμίζουν Πάσχα! Την πρώτη φορά που τα έψησα, ήταν ακριβώς 6 Απριλίου του 2013, μαγεύτηκα. Τα υλικά, αν εξαιρέσουμε το μαυροκούκι, συνηθισμένα, η …