Τσατάλια, Πολίτικα Κουλουράκια

678

Αν αγαπάτε τα κουλουράκια, αυτή η συνταγή για Τσατάλια, Πολίτικα Κουλουράκια είναι από αυτές που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε, μην παραλείψετε το μαύρο σουσάμι που τους δίνει χαρακτηριστική γεύση!

Τσατάλια, Πολίτικα Κουλουράκια Recipe

Τσατάλια_Πολιτικα-Κουλουράκια

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 26 Απριλίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (30 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 18-20 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 23 mins

Αν αγαπάτε τα κουλουράκια, αυτή η συνταγή για Τσατάλια, Πολίτικα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Σπάμε το μαχλέπι.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder.
  2. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Πλάθουμε κουλουράκια σε μακρόστενο σχήμα ή σε όποιο σχήμα θέλουμε.
    Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε δίσκο ψησίματος, όπου έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.

  3. Αραιώνουμε τον κρόκο με 1 κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε τα κουρουράκια.
    Πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
  4. Αφήνουμε τα κουλουράκια μας να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει καλά για να παραμείνουν τραγανά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close