Αν αγαπάτε τα κουλουράκια, αυτή η συνταγή για Τσατάλια, Πολίτικα Κουλουράκια είναι από αυτές που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε, μην παραλείψετε το μαύρο σουσάμι που τους δίνει χαρακτηριστική γεύση!
Τσατάλια, Πολίτικα Κουλουράκια Recipe

By 26 Απριλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (30 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 18-20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 23 mins
Αν αγαπάτε τα κουλουράκια, αυτή η συνταγή για Τσατάλια, Πολίτικα …
Υλικά
- 75 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 90 ml. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 80 ml. γάλα
- 2-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κρόκο αυγού
- 250 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μαύρο σουσάμι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Σπάμε το μαχλέπι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε κουλουράκια σε μακρόστενο σχήμα ή σε όποιο σχήμα θέλουμε.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε δίσκο ψησίματος, όπου έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. - Αραιώνουμε τον κρόκο με 1 κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε τα κουρουράκια.
Πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180°C Κελσίου. - Αφήνουμε τα κουλουράκια μας να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει καλά για να παραμείνουν τραγανά.