Η ζύμη για σου είναι από τις βασικές ζύμες της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής.
Η ζύμη σου είναι πανέυκολη και αυτό θα το καταλάβετε με την πρώτη απόπειρα!
Η επιτυχία των σου είναι να είναι αέρινα και ελαφριά!
Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε πολλές παραλλαγές γεμίζοντας τα σού με γλυκές αλλά και αλμυρές κρέμες!
Βασική Ζύμη για Σου (Choux) Recipe

By 6 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (25 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 mins
Η ζύμη για σου είναι από τις βασικές ζύμες της Γαλλικής …
Υλικά
- 75 gr. βούτυρο
- 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml. νερό
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 5 αυγά
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή και ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη. - Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού, γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα γεμίσουμε!